Medvedev: Ekonomide büyüme bekliyoruz

Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev, ''2017-2018 döneminde yaklaşık yüzde 1 ila 2 arasında büyüme yaşanmasını bekliyoruz'' dedi.

Medvedev: Ekonomide büyüme bekliyoruz
Medvedev: Ekonomide büyüme bekliyoruz
GİRİŞ 21.04.2016 16:15 GÜNCELLEME 21.04.2016 17:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hükümet toplantısında konuşan Medvedev, Rus ekonomisi için bu yıl yüzde 0 ila yüzde 0,3 arası eksi büyüme (küçülme) yaşanmasının beklendiğini, önümüzdeki yıldan itibaren ise tekrar yüzde 1 ila 2 seviyesinde büyüme gerçekleşmesinin beklendiğini söyledi.

Medvedev, Rusya’nın sosyal ve ekonomik kalkınma planlarında petrol fiyatının varil başına 40 dolar, kötümser senaryoda ise 25 dolar olmasının tahmin edildiğini belirtti.

Rusya’nın ekonomik zorluklarla mücadele edebilmek için bütçesinde kesinti planlamadığını anlatan Medvedev, “Ayrıca bütçe üzerine daha fazla vergi yükü de getirmeyi düşünmüyoruz. Burada kilit nokta, mali politikaların etkinliğini arttırmaktır” şeklinde konuştu.

Petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle ekonomik krizle boğuşan Rusya’nın gayri safi milli hasılası geçtiğimiz yıl yüzde 3,7 küçülmüştü.

YORUMLAR 2
  • mrt mhp 8 yıl önce Şikayet Et
    yok yaa sakın o külmee olmasın acınızda ölmeseniz iyi. medoş. ama daha çekersiniz ALLAH o mazlumların hakkını sizden tker teker alacak bekleyin
    Cevapla
  • Yavuz S. Selim Han 8 yıl önce Şikayet Et
    bence küçüleceksiniz var mısın iddiaa medoşvedoş.
    Cevapla