Dünya Bankası'ndan Rusya'ya kötü haber

Dünya Bankası, Rusya için küçülme tahminini revize etti.

Dünya Bankası'ndan Rusya'ya kötü haber
Dünya Bankası'ndan Rusya'ya kötü haber
GİRİŞ 06.04.2016 14:15 GÜNCELLEME 06.04.2016 16:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dünya Bankası, Rusya’nın 2016 yılı için küçülme tahminini olumsuz yönde revize ederek yüzde 0,7’den 1,9’a yükselttiğini açıkladı.

Bankadan yapılan açıklamada, petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, Rus ekonomisindeki küçülme tahmininin bu yıl için yüzde 0,7’den 1,9’a revize edildiği belirtilirken, önümüzdeki yıl için ise yüzde 1,3’lük büyümenin beklendiği bildirildi.

Daha önceki tahminlerde petrol fiyatının varil başına 2016 için ortalama 49 dolar olarak değerlendirildiği vurgulanırken, yeni tahminlerde petrol fiyatının ortalama 37 dolar olarak hesaplandığına işaret edildi.

Yoksulluk oranı 17 yılın zirvesinde

Açıklamada, Rusya’da yoksulluk oranının 1998-99 ekonomik krizinden bu yana en yüksek seviyeye ulaştığına dikkat çekilirken, ülkenin 2016 hedefi olan bütçe açığının gayri safi milli hasılaya yüzde 3’lük oranını başarma ihtimalinin de düşük olduğu belirtildi.

Banka, Rusya’daki 2018 Başkanlık seçimlerinden önce gerekli yapısal reformların gerçekleşmesinin beklenmediğinin de altını çizerek “Rus ekonomisinin toparlanması için uzun bir yol var” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 5
  • Mert 7 yıl önce Şikayet Et
    Ruslarla ilgili kötü yorum yazdıktan sonra "disorderstatus ve differentia" isimli, Hacckerlar bilgisayarımı hack lemeye çalışıyorlar.Allah tez zamanda onları Hackleye inşallah....
    Cevapla
  • KOCASOLAK 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet, karadeniz kıyılarında yine kurulsun o malum pazarlar bakalım kimler olacak o pazarda. Ölecek köpek cami duvarına derler ya bunlarda aynı durumdalar.
    Cevapla
  • muratti 7 yıl önce Şikayet Et
    rusya sınır ihlali yaptığı için Türkiye den özür dileyecek inşallah......
    Cevapla
  • Demoxy 7 yıl önce Şikayet Et
    Hükümete ve türk milletine sesleniyorum...hazır bu soysuzlar düşmüşken sakın elinden tutmayın,ticaret falan yapmayın..bir tepik de siz vurun, çünkü şeytan azapta gerekkkk...
    Cevapla
  • yilmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    özellikle karadeniz illerinde tekrar rus pazarlarının kurulmasını istemeyiz doğrusu.
    Cevapla