Patlamadan sonra Brüksel listeden çıkarıldı

Brüksel'deki kanlı terör saldırısının ardından Türk tur operatörleri Benelüks paketlerinden ülkeyi çıkardı.

Patlamadan sonra Brüksel listeden çıkarıldı
Patlamadan sonra Brüksel listeden çıkarıldı
GİRİŞ 23.03.2016 11:16 GÜNCELLEME 23.03.2016 17:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Brüksel'de art arda yaşanan terör olayları ülkede turizm sektörünü de vurdu. Ülkeye turist taşıyan Türk tur operatörleri de saldırıdan sonra acil eylem planı geliştirdi. Halen ülkede bulunan Türk turistleri karayoluyla Paris ya da Amsterdam'a taşıyan operatörler, dönüşleri de buradan sağlayacak. Büyük ilgi gören Benelüks turlarından ülkenin başkenti Brüksel nisan sonuna kadar çıkarıldı.

AVRUPA TURLARI DÜŞER

Pronto Tour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran, Türkler'in büyük ilgi gösterdiği Benelüks tur paketlerinde Brüksel'in bulunduğunu söyledi. Onaran, "Bu turlarımızdan Brüksel'i nisan sonuna kadar çıkardık" dedi. Halen Brüksel'den dönmek üzere 80 kişilik bir grubun olduğunu belirten Onaran, "Grup Amsterdam'dan Brüksel'e gidecekti. Rotayı değiştirdik. Grubu Paris üzerinden Türkiye'ye getireceğiz" diye konuştu.

Anı Tur Yönetim Kurulu Başkanı Veli Çilsal da patlamanın güvenlik önlemlerinin en yoğun olduğu varsayılan havalimanında gerçekleşmesinin uçaklı turlara ilgiyi düşüreceğini kaydetti. Çilsal, "Son dönemde sosyal medyada dolaşan 'Havalimanlarında saldırılar bekleniyor' söylentileri nedeniyle insanlar otobüslü turlara yönelmişti. Havalimanları güvenlidir algısı bu saldırıyla maalesef kayboldu" ifadelerini kullandı. Amsterdam, Brüksel, Paris ve Lüksemburg'u içine alan Benelüks paketinin Türkler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Çilsal, yılda ortalama 10 bin kişiyi taşıdıklarını söyledi. Çilsal, bu saldırıların Avrupa'ya yönelik ilgiyi de yüzde 10 ila 20 arasında düşüreceğini sözlerine ekledi.

HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK

Terörün global bir sorun olduğunu belirten Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, "3 gün önce Türkiye'yi vuran terör maalesef bugün de Belçika'yı vurdu. Tüm ülkeler teröre karşı el ele yürümeli" şeklinde konuştu.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, "Türkiye ve Avrupa ülkelerini hedef alan bu kanlı saldırılar insanoğlunun göstereceği direnç ile hedefine ulaşamayacaktır" dedi.

PİYASALARDA BRÜKSEL TEDİRGİNLİĞİ

Brüksel 'de meydana gelen patlamalar, piyasalarda son dönemde artan risk iştahını olumsuz etkiledi. Riskten kaçma eğilimin hızlandığı piyasalarda özellikle gelişmekte olan ülkelerde sert satışlar gözlendi. Avrupa borsaları havayolu şirketlerinin hisselerindeki sert satışlarla yüzde 1-2 arasında düşerken, euro da dolar karşısında yüzde 1'e yakın değer kaybederek 1.12 seviyesinin altına geriledi. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin getirisi iki haftanın en düyük seviyesine indi. Altının ons fiyatı da uluslararası piyasalarda yüzde 1'e yakın yükselerek bin 257 dolara çıktı. İçeride haftanın ilk işlem gününde 2.85 TL'ye kadar gerileyen dolar, dün 2.88'in üstüne çıktı. Borsa İstanbul'da ise endeks yüzde 1.96 düştü.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 2
  • vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Fransa'nın güvenli olmadığını söyleyip Avrupa kupasının iptal edilmesini istesin. Avrupa şampiyonası 2016 yılında başlıyor. Bu konuyu Türk Futbol Federasyonu tartışmaya açsın. Yoksa bu diğer ülkeler tarafından gündeme getirilecek. İlk Türkiye başlasa fena olmaz...
    Cevapla
  • gerçek urfalı 8 yıl önce Şikayet Et
    NE GÜZEL MİLLET BİZİ LİSTEDEN ÇIKARTMASINI biliyorsa bizde çıkartırız .
    Cevapla