OPEC'ten Rusları rahatlatan anlaşma

Rusya ve Suudi Arabistan'ın petrol görüşmesinden üretimi 11 Ocak seviyesinde dondurma kararı çıktı.

OPEC'ten Rusları rahatlatan anlaşma
OPEC'ten Rusları rahatlatan anlaşma
GİRİŞ 16.02.2016 12:08 GÜNCELLEME 16.02.2016 12:45
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Rusya, Avrupa'nın yaptırım kararı ve düşen petrol fiyatlarıyla birlikle iyice köşeye sıkıştı. Rus yönetimi Suriye'de sivillere yönelik bombardımana devam ederken, Rus halkında ise harcayacak nakit kalmadığı belirtiliyor. Krizin daha da derinleşmemesi adına petrol fiyatları Rusya için önem arz ediyor. Fiyatların düşmesi, Ruslar için daha büyük sıkıntılar ve olası bir kamuoyu tepkisi anlamına gelse de, Putin yönetimini rahatlatan haber OPEC'ten geldi.

Fiyatların düşmesinin önüne geçildi

Dünyanın iki büyük petrol üreticisi Rusya ve Suudi Arabistan Katar'da bir araya geldi. Rus Enerji Bakanı Alexander Novak ve Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali-Al Naimi Doha'da petrol fiyatlarını görüştü. Görüşmenin ardından iki taraf, petrol üretimi arzını ocak ayı seviyesinde tutmayı kararlaştırdı. Böylece daha fazla petrol üretimiyle fiyatların düşmesinin önüne geçilmek isteniyor.

Varılan karara göre, petrol arzı 11 Ocak seviyesinde dondurulacak ve arzı dondurma anlaşmasını Katar denetleyecek.

Katar Enerji Bakanı El-Sada, OPEC ve Rusya'nın başarılı bir toplantı geçirdiğini söyledi. El-Sada, düşük petrol fiyatlarının dünya için olumlu olmadığını da söyledi.

KAYNAK: HABER7, BLOOMBERGHT
YORUMLAR 19
  • Muhammed 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey araplar AZEZ DE bebekler katlediliyor.Ruslar acımadan sünnileri öldürüyor.siz ne yapıyorsunuz.Allahım TÜRK milleti burada biz seni ve muhammedi hiç unutmadık.Biz Türkler oldukça ezanlarını bu bilinçsiz Araplara ragmen susturmayacagız.amin
    Cevapla
  • YANLIŞ YAPMA 8 yıl önce Şikayet Et
    araplarla yola çıkılmaz sonra yolda kalırsın ite köpeğe yem olursun
    Cevapla
  • umut 8 yıl önce Şikayet Et
    demekki araplara güven olmaz. kendi söküğümüzü kendimiz dikeceğiz. arapalr için askerimizi suriyeye sokmayacağız. pkk'lıları da uzaktan vurmaya devam. sadece bayırbucak Türkmenleri için savaşır ve yardım ederim ben.
    Cevapla
  • yusuf 8 yıl önce Şikayet Et
    yorumlardaki Tarıkın ve selçuklunun fikrlerine katılıyorum. bu sıralarda rusya tarafının türk askeriyle savaşmayacağiz acıklaması geldi.öyle umid ediyorumki bu anlaşma arkasında türkiye lehinede çok şeyler vardır. bunların detayınıda devlet büyüklerimiz bilir. bize düşen büyüklerimize itimat ve dua ile sabrdır
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    iran ne olacak.babasını tanımaz.Ambargodan yeni çıktı tanker tanker petrol satıyor.Derd etmeyin siz.Rusya çökecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle