İsrail'den açıklama: Türkiye olmazsa olmaz

İsrail Enerji Bakanı, çıkardıkları doğalgazın Avrupa'ya pazarlanması için Türkiye ile ilişkilerin eskisi gibi olması gerektiğini söyledi.

İsrail'den açıklama: Türkiye olmazsa olmaz
İsrail'den açıklama: Türkiye olmazsa olmaz
GİRİŞ 08.02.2016 00:05 GÜNCELLEME 24.02.2017 10:54
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz; İsrail, Kıbrıs ve Mısır deniz bölgesinden çıkarılacak doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya satılması için Türkiye-İsrail ilişkilerinin iyileşmesi gerektiğini söyledi.

Steinitz, bir Yunan gazetesine verdiği demeçte ''Denizlerimizden çıkacak doğalgaz miktarının, tahminlerimizden çok daha fazla olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle önümüzdeki dönemde İsrail'in münhasır deniz bölgesinde yeni aramalara başlayacağız'' dedi. 

''GAZIN AVRUPA'YA ULAŞMASI İÇİN İLİŞKİLER ESKİSİ GİBİ OLMALI''

''Aynı şey Kaçıklarında bulunan doğalgaz yatakları için de geçerli''  ifadesini kullanan İsrailli bakan, şöyle devam etti:

''Bu gazın Türkiye üzerinden Yunanistan'a ve Avrupa ülkelerine  ulaşması için ilk önce İsrail ile olan ilişkileri eskisi gibi iyileşmeli.''

Kıbrıs Rum lideri Nikos Anastasiadis ise Kıbrıs ve İsrail gazının Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşması için Kıbrıs sorununun çözümünü şart gösteriyor.

YORUMLAR 21
  • Rte sevdalısı 8 yıl önce Şikayet Et
    Türküye türküye oooo recep Tayyip Erdoğan ooooo helal olsun Başbakanim...
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    İsrail korkusu büyük Türk'ler değil İslam'dır örnek Gazze bir avuç insan yıllardır kafire kök söktürüyor bari islamla Türk ırkıcılığını karıştırmayın ırkcılığınız ayuka çıktı
    Cevapla
  • abdulkah fakir 8 yıl önce Şikayet Et
    israil filistinle anlaşmalı sınırlarında daha fazla ilerlememeli aksayıTerkEtmeli işbirligi bunlara baglı
    Cevapla
  • Şırnak lı 8 yıl önce Şikayet Et
    asla asla asla sakın! !!!!!!!!!
    Cevapla
  • muhammet tetik 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye uyanık olmalı ve çıkarı gereği israille işbirliği yapmalıdır bütün şeytanlar işbirliği içinde rusya,iran eset avrupa abd ise kim olursa olsun herkezin müslümanlarla savaşmasını istiyor ALLAH bizlere yadım etsin bu memleket 80 ,100 sene uyutuldu şimdi vatan severler milletin başında ama türkiye hala yumruğunu masaya vurup dağıtacak kadar güçlü değil milletimiz uyanık olmalı gerçekleri görmelidir bu vatanseverlerin kıymetini bilmeli onlara destek olunmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle