Obama: Dünyanın en güçlüsü biziz

ABD Başkanı Barack Obama, ABD ekonomisinin 'dünyanın en güçlü ve dayanıklı ekonomisine sahip olduğunu' söyledi.

Obama: Dünyanın en güçlüsü biziz
Obama: Dünyanın en güçlüsü biziz
GİRİŞ 06.02.2016 05:07 GÜNCELLEME 06.02.2016 05:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD Çalışma Bakanlığı, işsizlik oranının yüzde 4,9'a düştüğünü açıklamasından sonra Beyaz Saray'da kameraların karşısına geçen BaşkanObama, son 6 yılda 14 milyon yeni istihdam sağlandığını belirterek, "Geçen yıl iş dünyası 1990'dan bu yana en fazla istihdamı sağlamış oldu" dedi.

Obama, New Hampshire'de başkanlık adaylığı için seçim çalışmaları yapan Cumhuriyetçilere de mesaj göndererek, ekonomideki bu gelişmelerin onları mutlu etmeyebileceğini savundu. Obama, "İşsizlik düştü, bütçe açığı ve petrol fiyatları azaldı. İstihdam, asgari ücret ve sigortalı insan sayısı arttı. Daha önce söylediğim gibi, şuanda daha güçlü ve en dayanıklı ekonomiye sahibiz. Biliyorum bu hala Cumhuriyetçileri tatmin etmeyebilir. Bunun New Hampshire'da çaresiz ve kasvetli seçim konuşmaları yapan Cumhuriyetçiler için rahatsız edici bir durum oluşturduğunu biliyorum. Bence herkesi mutlu edemezsiniz" diye konuştu.

''AKILLI ADIMLAR ATMAMIZ GEREKİYOR''

Daha yapmaları gereken çalışmaların olduğuna dikkat çeken ABD başkanı, Çin ve küresel piyasalarda yaşanan ekonomik çalkantıların devam ettiğini hatırlattı. Gelişmekte olan ülkelerinde bazı ekonomik zorluklarla karşılaştığını kaydeden Obama, "Bu gelişmeler yurtdışında iş yapan Amerikan şirketlerine karşı bir rüzgar olabilir. Bu durum ihracatı daha da zor hale getirebilir. Buna dikkat etmemiz gerekir. Ekonomik toparlanmanın devam etmesi için akıllı adımlar atmamız gerekir. Akıllı bir şekilde hareket edilmediği takdirde Amerikan ekonomisin yavaşlar" uyarısında bulundu.

''GELİRLERİN ARTMASI ÇOK ÖNEMLİ''

Maaş ödemelerinin artmaya devam etmesini 'ekonomideki en önemli gelişme' olarak niteleyen Başkan Obama, "Ekonomideki bu gelişmeler, maaş ödemelerinin artışı ile devam ediyor. Son 6 ayda saatlik ücretler krizinden sonra en büyük artış sağlandı. Benim kabul ettirmeye çalıştığım politika, çalışanlar için daha iyi bir gelir ve promosyon almaya yöneliktir" diye konuştu.

Salı günü Kongre'ye göndermeyi düşündüğü Bütçe Planı'nda Amerikalılara daha fazla fırsat sağlayacak, eğitim ve iş tecrübesi kazandırmaya yönelik olduğunu savunan Obama, bunların sonucunda da çalışanların daha iyi gelir elde etmelerini sağlayacak iş alanlarının kurulmasını amaçladığını ifade etti.

PETROL FİYATLARI KONUSU

Başkan Barack Obama, petrol fiyatlarının bir süre daha düşük kalacağının öngörüsünde bulunarak, "Bu ekonominin geneli için iyi bir gelişme ancak fiyatların düşük olduğu bu dönemi iyi kullanarak temiz enerjiye geçişi hızlandırmamız çok önemli. Temiz enerji ile daha hızlı istihdam sağlanacak ve masrafları azaltılacak" dedi.

Bir soru üzerine Obama, bir kısım Amerikalının ekonomik gidişattan hala endişeli olduğunu belirterek "Evlerinizin değeri yarıya düşerse veya güvende olduğunu düşündüğün işinizi kaybediyorsanız, bunları hatırlayacaksınız. Yani birçok insan hala bunları hissediyor" diye konuştu.

1930'dan bu yana yaşanan en kötü ekonomik krizi toparlamaya çalıştıklarını kaydedenObama, "Bunu diğer gelişmiş ekonomilere göre daha hızlı bir şekilde yaptık. Güçlü ve dayanıklı bir ekonomi yaptık" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 19
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    firavunda en güclü en büyük benim diyordu sonu ne oldu bi bakin
    Cevapla
  • heredot 8 yıl önce Şikayet Et
    fıstık benim olucak vurucam kırbacı vurucam kırbacı
    Cevapla
  • ibram 8 yıl önce Şikayet Et
    bencede o kadar beleş silah dağıtmanızdan belli zaten
    Cevapla
  • ismail hakki efend 8 yıl önce Şikayet Et
    Tabiki dunyanin en guclusu siz olursunuz butun islam ulkelerinin parai sizde hepsini sömuruyorsunuz onun icin multecilere yardim ediyorsunuz sizin araniz var ama vicdaniniz yok bizim paramizyok kimseyi sömurmuyoruz ama vic danimiz var
    Cevapla
  • Türk 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben de afrikayı sömürsem, petrol bölgelerini vursam senin gibi zengin olurum tabii. Bizim gibi yedi düvelle içte ve dışta savaşıp, uğraşıp aynı zamanda hainlerle uğraşıp, ekonomiyi kuvvetlendirip güçlendirsene
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle