Moody's'ten Çin'e uyarı!

Moody's, "Zayıf yuanın Çin ve dünyanın geri kalanı için daha geniş ve negatif etkileri olabilir" uyarısında bulundu.

Moody's'ten Çin'e uyarı!
Moody's'ten Çin'e uyarı!
GİRİŞ 08.01.2016 16:17 GÜNCELLEME 08.01.2016 16:26

Kredi derecelendirme kuruluşunun Çin ekonomisine ilişkin değerlendirme raporunda, "Çin borsasındaki oynaklık reform hedeflerine ilişkin zorlukları vurguluyor. 2015 yılının ortalarından bu yana Çin borsasında görülen ikinci şok, Çinli otoritelerin, istikrar sağlanırken ve etkili reform önlemleri icra edilirken oluşan tansiyonu azaltmanın giderek zorlaştığını düşündüğünü gösteriyor" ifadeleri kullanıldı.

2016'DA ÇİN'DE BÜYÜME BEKLİYORUZ

Moody's'in raporunda Çin'deki otoritelerin kısa vadede büyüme hedeflerine öncelik vermesinin beklendiği belirtilirken, "Çin, geçtiğimiz yıl dikkate değer mali ve parasal destekle, daha sert bir yavaşlamadan korunarak ılımlı bir büyüme kaydetti. 2016 yılında Çin'deki ekonomik büyümenin yüzde 6,3 olarak gerçekleşmesini tahmin ediyoruz" şeklindeki ifadelere yer verildi.

Raporda Çin'de emtia, inşaat ve ağır sanayi gibi alanlarda görülen yavaşlamanın mali ve parasal teşviklerle dengelenebileceğinin altı çizilirken, "Zayıf yuanın Çin ve dünyanın geri kalanı için daha geniş ve negatif etkileri olabilir. Yuandaki önemli değer kaybı, diğer ülkelerdeki deflasyon baskısını artırabilir" değerlendirmesinde bulunuldu. 

KAYNAK: AA