Kırım Başbakanı'ndan itiraf gibi açıklama

Kırım Başbakanı Sergey Aksenıv, önümüzdeki yaz sezonu Kırım’ın Rus turistler için Türkiye’nin yerini tutamayacağını itiraf etti.

Kırım Başbakanı'ndan itiraf gibi açıklama
Kırım Başbakanı'ndan itiraf gibi açıklama
GİRİŞ 24.12.2015 16:29 GÜNCELLEME 24.12.2015 16:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

2014 yılında Rusya’nın eline geçtikten sonra Moskova tarafından Kırım'a Başbakan olarak atanan Sergey Aksenov, önümüzdeki yaz sezonu Kırım’ın Rus turistler için Türkiye’nin yerini tutamayacağını itiraf etti.

Rusya yönetiminin Türkiye’ye yönelik ilan ettiği yaptırımlar sonrasında “İç turizme yönelin” çağrısının yeterli alt yapı ve hizmet kalitesi eksikliği yüzünden yerine getirilmesi çok zor bir vazife olduğunu Kommersant gazetesine itiraf eden Kırım yöneticisi Aksenov, “Bir yıl gibi kısa sürede bizim Türkiye’deki turizm sektörü kalitesini yakalamamız mümkün değil. Onlar en azından son 20 yıl bu sektöre inanılmaz yatırımlar yaptı. Kırım ise şu anda batı yaptırımları altında.

Yarımadaya uluslar arası uçak seferleri yapılamıyor. Ukrayna tarafından gıda ambargosu söz konusu. Rusya dışında dünyadan yatırım çekmemiz de şu an imkansız. Döner sermayeden yoksun turistik tesislerimiz iki ucu zar zor bir araya getiriyor.

Bu yüzden Karadeniz kıyısında plaj turizmi alanında bizden kimse mucize beklemesin. Önümüzdeki yaz sezonu ancak sanatoryum turizmi umut vaat ediyor. 625 sanatoryumdan ancak yarısı Rusya ana karadan gelecek yerli turistlere her şey dahil modeli uygulayabilecek durumda. Hizmet seviyesi ise Türkiye ile ölçülemez. Ancak anımsatabilir” dedi.

YORUMLAR 3
  • Ruslar 8 yıl önce Şikayet Et
    Efelenmeyin, Rusya batıya karşı müttefikimiz olabilirdi. Uçağı vurmakta haklıyız evet ama arayı bulalım.
    Cevapla
  • OSMAN 8 yıl önce Şikayet Et
    BİZ rus lar ile dostuk komşuyuz , lütfen arayı bulun
    Cevapla
  • TC vatandasi 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen katiliyorum. bizim cennet vatanin yerini dùnyada hiç bir yer tutmaz. hele sunu bileydiniz.
    Cevapla