55.4 milyar dolar cirosu ile Putin’in gözbebeği

Fenerbahçe’nin rakibi Lokomotiv Moskova’nın sahibi, 55.4 milyar dolar ciroya sahip bir KİT olan Rus Demiryolları....

55.4 milyar dolar cirosu ile Putin’in gözbebeği
55.4 milyar dolar cirosu ile Putin’in gözbebeği
GİRİŞ 15.12.2015 07:55 GÜNCELLEME 15.12.2015 08:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Rusya’nın bütün tanınmış takımları Vladimir Putin tarafından mali yapılarını güçlendirmeleri için dolar milyarderleri oligarkların yönetimine verilirken, UEFA Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’yle karşılaşacak Lokomotiv Moskova, kurulduğu 1922 yılından bu yana bir kamu iktisadi teşekkülü (KİT) olan Rus Demiryolları’nın futbol takımı olarak faaliyet göstermesi ile dikkat çekiyor.

Dünya piyasalarındaki ağırlıkları nedeniyle ülke dışı aktörler iki enerji KİT’i Gazprom ve Rosneft’e önem veriyor. Oysa ükenin coğrafi koşulları gereği Rus Demiryolları’nın başında bulunmak, en az bu iki şirketi yönetmek kadar önemli görülüyor.

55.4 MİLYAR DOLAR CİROSU VAR

Bir bakanlıktan daha önemli görülen Rusya Demiryolları Yönetim Kurulu Başkanlığı’nda geçtiğimiz ağustos ayına kadar Putin’in 90’larda yürüttüğü St. Petersburg Belediye Başkan Yardımcılığı günlerinden arkadaşı ve kendisi de eski bir KGB ajanı olan Vladimir Yakunin bulunuyordu.

Yakunin, İngiltere’de yaşayan oğlunun da adının karıştığı yolsuzluk iddiaları sonrasında 10 yıldır bulunduğu görevinden emekliye ayrıldı.

Yakunin, Kırım ve Ukrayna krizleri sonrası ABD’nin yaptırım uyguladığı isimler listesindeydi. 85 bin 200 kilometreyi işleten Rusya Demiryolları, 55.4 milyar dolar ciroya sahip ve yatırımcı ilişkileri sunumuna göre 1.1 milyon kişiyi istihdam ediyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • Mehmet ali can 8 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE meselesidir bütün Kalbimiz fenerbahçe ile atacak dır INŞAALLAH Rusları paçavra gibi dağıtırız .
    Cevapla
  • temiz bey 8 yıl önce Şikayet Et
    treni çeken lokomotif kömürmü yakıyor ?
    Cevapla
  • garip adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Kömürle çalışan trenler müzede... dizelle çalışıyor. Dünyadaki trenlerin yuzde 60-80 ini dizelle çalışır. Geri kalan elektrikle... temiz bey...
    Cevapla
  • melocan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bende fenerbahçeyi hayatım da ilk defa destekleyeyim diyorum.Ama aklıma CSK moskava maçı geliyor.Ve hemen vazgeçiyorum.csk moskava maçındaki fenerliler yazarsanız hemen görürsünüz.
    Cevapla
  • Maden Mühendisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Rusya da Moskovadan Cuvaşistana bı trenler ile gittim..1200 km.yolu nasıl geçtiğimizi anlamadık..Hız ve hizmet çok iyidi..aytıca 0 bölgede 1000 katarlı denir cevheri çeken trenlerde vardı...O yüzden semt değiştirmekten haciz insanların bilip bilmeden rusya hakkında yazı yazmalarına kızıyorum..Bizim Türkiye olarak o evrelere gelmemize da çok var..
    Cevapla
  • halil 8 yıl önce Şikayet Et
    bir Gs lı olarak fenerbahçeyi gönülden destekliyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle