Finlandiya'da herkese 800 euro maaş!

Finlandiya her vatandaşına 800 euro aylık maaş vermeyi tartışıyor. Proje hayata geçerse ülkeye yıllık masrafı 46.7 milyar euro olacak.

Finlandiya'da herkese 800 euro maaş!
Finlandiya'da herkese 800 euro maaş!
GİRİŞ 07.12.2015 14:36 GÜNCELLEME 07.12.2015 14:46
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Son günlerde Türkiye ile Rusya’nın diplomatik mesajlarını birbirlerine iletmesiyle gündeme gelen Finlandiya çok çılgın bir projeye hazırlanıyor! Yüzde 10’un üzerinde olan tarihi işsizlik oranını düşürmek isteyen Finlandiya her vatandaşa 800 euro aylık vermeyi tartışıyor.

MASRAF BÜTÇEYE DENK

The Telegraph’ın haberine göre Finlandiya sosyal güvenlik kurulunun bu önerisi kabul edilirse vatandaşlara dağıtılacak yıllık miktar 46.7 milyar euro olacak. Finlandiya devletinin 2015 bütçesi ise 53.7 milyar euro idi. Anket şirketi Kela’nın araştırmasına göre halkın yüzde 69’u aylık 800 euro dağıtılmasını destekliyor.

EŞİT VE SADE BİR HALE GETİRECEK

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Finlandiya Başbakanı Juha Sipila da 800 euroluk maaş önerisini destekliyor. Sipila, “Benim için bu sosyal güvenlik sistemini eşit ve sade bir hale getirecek” diye konuştu.

YORUMLAR 18
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    800 Euro yu tl ye çevirirsen güzel ama niye giderleri de tl ye çeviren yok?!? Eğer ki giderleri de tl ye çevirdiğin an 800 Euro mevlası o kadar çok olmadığını anlayacaksınız
    Cevapla
  • ula 8 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler de 200 tl zam yapti 3 aydir patronlar kan ağlıyor maliyeti karşilayamazlarmış Allah sizibildiği gibi yapsın.
    Cevapla
  • mustafa kemal 8 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiyada 50kg domates, yada Türkiyedeki ekmek gibi 250 ekmek parası bu. Türkiyedeki giderlerin fitatıyla hesaplamayın. Türkiyedeki 90m2 bir evin kirasınin 3 te biri bu 800€.. 90m2 ev herkes tutacağı bir ev değil, millet 40-50 m2 evlerde yaşıyor aile olarak. Modernlikten değil mecburiyetten karı koca eşşek gibi çalışıyoruz, güya yüksrk meslekteyiz.. Bizim enişte benden iyi durumda. Aldığı maaşın 3 te birini kiraya ödüyor, normal işçi, ben yöneticiyim, benimki komple kiraya gidiyor. Haniminkiylede açlığımızı gideriyoruz. Bir çok ab devleti gelecek yılki kazancı tahmin ederek bir yıl önceden vergisini alıyor. Bu iflasın ta kendisi. Bende sizin gibi avrupa ülkelerini yalıyordum. .
    Cevapla
  • Cenk 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar işşize 2500 TL maaş veriyor bizimki çalışana 1300 TL verebilmek için can çekişiyor. Yaşasın yeni Türkiye.
    Cevapla
  • Doğrucudavut 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yi 2001'e kadar yöneten senin zihniyetinin sorumluluğudur bütün bunlar. 80 yılda yapılmayanı AK Parti 15 yılda 5 mislini yaptı. Sizin zihniyetinizdeki yönetimlerde Türkiye de ekmek karne ile dağıtılıyordu, şimdi lüks otomobiller caddelere, sokaklara sığmıyor, tabi dalganı geçersin, bunca yatırıma, sosyal desteğe rağmen hazinemiz 130 milyor dolar çok şükür. Devletimize Hükümetimize gece gündüz Dua edin.
    Cevapla
  • allah büyüktür 8 yıl önce Şikayet Et
    5 milyon kişiye bende veririm çalışan 2,3 milyon
    Cevapla
  • abdul aga 8 yıl önce Şikayet Et
    ekonomisi bitmis diyen arkadas, guluyorum sadece :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle