S&P, Çin'in kredi notunu teyit etti

Standard & Poor's (S&P), Çin'in "AA-" düzeyinde bulunan kredi notunu teyit ederken, not görünümünü ise "durağan"da bıraktı.

S&P, Çin'in kredi notunu teyit etti
S&P, Çin'in kredi notunu teyit etti
GİRİŞ 23.11.2015 18:00 GÜNCELLEME 23.11.2015 18:00

S&P'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Çin'in "AA-" olan uzun vadeli kredi notunun teyit edildiği, not görünümünün ise "durağan"da bırakıldığı bildirildi.

Açıklamada, Çin'in kredi notu ve not görünümüne ilişkin karara gerekçe olarak, ülkenin reform gündemi, büyüme görünümü ve güçlü mali ölçütleri gösterilirken, ülkede kişi başına gelir ile şeffaflığın az, bilgi akışının ise sınırlı olduğuna işaret edildi.

Kuruluşun, gelecek 2-3 yıl boyunca Çin'in krediler üzerinden yatırım harcamalarına olan bağımlılığını azaltacağına ve güçlü bir ekonomik performans sergileyeceğine inandığı aktarılan açıklamada, "Durağan görünüm, önümüzdeki 2-3 yıl boyunca Çin'in ekonomisinin yeniden dengelenme konusunda dikkate değer bir ilerleme kaydedeceği yönündeki inancımıza dayanmaktadır" değerlendirmesi yapıldı.

Açıklamada, Çin hükümetinin ekonominin ve mali yapının direncini artırmak için adımlar attığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Daha da önemlisi, Çin hükümetinin yolsuzlukla mücadele konusundaki kampanyasını yönetimin iyileştirilmesi açısından önemli bir adım olarak görüyoruz. Hükümet bütçesel çerçevenin iyileştirilmesi için dikkate değer adımlar attı. Çin ekonomisinin 2018'e kadarki dönemde yıllık ortalama yüzde 6 yada üzerinde bir büyüme kaydetmesini bekliyoruz. Çin'de bu yılın sonunda 7 bin 500 doları bulması beklenen kişi başına düşen milli gelirin ise 2018 yılında 9 bin doların üzerine çıkacağını öngörüyoruz."

KAYNAK: AA