'S.Arabistan beş yıla kadar iflas edebilir'

Uluslararası Para Fonu IMF'nin bir raporuna göre, Suudi Arabistan beş yıl içinde iflas edecek.

'S.Arabistan beş yıla kadar iflas edebilir'
'S.Arabistan beş yıla kadar iflas edebilir'
GİRİŞ 24.10.2015 15:03 GÜNCELLEME 24.10.2015 15:03
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

IMF'nin Orta Doğu direktörü Mesud Ahmed, El- Cezire'ye yaptığı açıklamada, sadece bu yıl içinde petrol fiyatlarında 360 milyar dolarlık düşüşün meydana geldiğini söylerken, "Petrol fiyatlarındaki düşüşün büyük ve kalıcı olması ihtimaline karşı Suudi Arabistan Krallığının diğer petrol ihracatçıları gibi bütçesinde büyük kesintiler yapması bekleniyor"dedi.

Uluslararası Para Fonu Orta Doğu direktörü Mesud Ahmed tarafından açıklanan rapora göre, petrol gelirlerinin, ülke gelirinin yüzde 90'ını oluşturduğu Suudi Arabistan'da, petrol fiyatlarındaki düşüş, ülke ekonomisini oldukça sarstı. Suudilerin mevcut finansal varlıklarının ömrünün beş yıl olduğu açıklanan raporda, "Suudi Arabistan'ın şu an 654,5 milyar dolar döviz rezervi bulunmakta, ancak hızla eriyor" vurgusu da var.

Raporda, son bir yıl içinde petrol fiyatlarındaki düşüşten sonra, Suudi Arabistan'ın 73 milyar dolar kaybettiği belirtilirken, 2015 yılında da askeri harcamalar ve savunma bütçesi için 81 milyar dolar ayırdığı belirtildi.

YORUMLAR 12
  • ALİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Yönetimde krallar ingilizlere çalışanlar. Çalışanlara git bak kesin ingilizler. O kadar oteller kimin acaba bakmak lazım.
    Cevapla
  • Abdullah Said 8 yıl önce Şikayet Et
    Uluslar arası güçler her cepheden Suudi Arabistana saldırıyor. Demek Suudiler doğru yola girmeye başladılar. İslam sancağı altında toplananlara İslam adına hareket etmeye çalışanlara gücünüz yetmeyecek bizinillah.
    Cevapla
  • yüksel 8 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir şey olmaz. Umre ve hac kafileleri Arabistanı zaten ihya ediyor. petrol ne ki onlara....
    Cevapla
  • serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    suudisi gitsin arabistanı kalsın
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    sudi arabistana ımf de saldırıda bulunduğuna göre ımf nin tc düşmalığıda ortaya çıkmış oldu .kral selmanın irana karşı tavır koyması şii terörüne engel olmaya çalışması tc ile bu doğrultuda insaniyet bağlamında dost olması sudi arabistanı hedef haline getirdi. ımf de abd ve rusya gibi iranın safında olduğunu açıkça belirtmiş oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle