S&P, Rusya'nın notunu korudu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Rusya'nın "BB " seviyesindeki kredi notunu ve "negatif" not görünümünü korudu.

S&P, Rusya'nın notunu korudu
S&P, Rusya'nın notunu korudu
GİRİŞ 17.10.2015 01:43 GÜNCELLEME 17.10.2015 01:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Standard & Poor's'dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın kredi notunun "BB " olarak teyit edildiği bildirilirken, karara gerekçe olarak ülkenin dış tamponlarını, kısıtlı uluslararası finansman erişimi ve ekonomideki resesyon ile rubledeki değer kaybıyla düşen ithalata rağmen koruması gösterildi.

Diğer taraftan, "negatif" not görünümünün, mali tamponların gelecek 12 ay içerisinde zayıflayabileceği görüşünü yansıttığını belirten S&P, jeopolitik gerilimlerin artmasının da not indirimine neden olabileceği uyarısında bulundu. 

Raporda, ayrıca Rusya'nın 2015-2018 yılları arasında ortalama yüzde 0,4 büyüyeceği tahminine yer verilirken, bunun önceki 4 yılda yüzde 2,4'e ulaşan büyüme ortalamasının çok altında kaldığı vurgulandı. 

S&P, 26 Ocak tarihinde aldığı not indirim kararıyla Rusya'nın kredi notunu "BB " ile 10 yılın ardından ilk kez "yatırım yapılamaz" seviyesine çekmişti.

Standard & Poor's için "BBB-" ve yukarısı "yatırım yapılabilir" seviye olarak kabul edilirken, "BB " ve aşağısı ise "yatırım yapılamaz" ya da "çöp" seviye anlamına geliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • .,? 8 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin Rusların petrol (Suriye) restinin sonucudur.
    Cevapla