K.Irak'tan Türkiye'ye petrol akışı yeniden başladı

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi durdurulduğunu belirttiği Türkiye'ye petrol sevkıyatının yeniden başladığını duyurdu.

K.Irak'tan Türkiye'ye petrol akışı yeniden başladı
K.Irak'tan Türkiye'ye petrol akışı yeniden başladı
GİRİŞ 27.09.2015 17:25 GÜNCELLEME 27.09.2015 17:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

IKBY Doğal Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye sınırları içindeki boru hattında Şanlıurfa kentinde Kurban Bayramı'nın birinci günü yapılan hırsızlık nedeniyle duran petrol sevkiyatı bugünden itibaren tekrar başlamıştır" denildi.

"IŞİD'LE SAVAŞTA TEK GELİRİMİZ PETROL"

Boru hattına yönelik saldırıların Irak halkına "büyük zarar verdiğine" vurgu yapılan açıklamada, "Güvenlik açısından hassas bir süreçten geçiyoruz. IŞİD'e karşı yapılan savaş halkımız için çok önemlidir. Irak'ın ve Kürdistan bölgesinin tek geçim kaynağı ise petrol geliridir" ifadeleri kullanıldı.

PKK'YA, "HALKIMIZIN RIZKINA SALDIRMAYIN"

Açıklamada PKK'ya işaret edilerek, "Kürdistan bölgesi halkının rızkına yönelik saldırıları" durdurması çağrısında bulunulan açıklamada şunlar kaydedildi:,

"Saldırılar devam ederse Peşmerge ve asayiş güçlerinin maaşlarını veremeyiz. IŞİD ile mücadelede tek dayanağımız petroldür. O nedenle saldırganlar ve bundan kazanç sağlayanlar, bu eylemi derhal sona erdirsin."

'TAMİRAT UZUN OLDUĞU İÇİN SEVKİYAT DURUYOR'

IKBY Hükümeti Sözcüsü Sefin Dizayi, Erbil'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Irak'tan Türkiye'ye giden boru hattına yönelik saldırıları değerlendirdi. Boru hattının zaman zaman çirkin saldırıların hedefi olduğunu belirten Dizayi, borulara yönelik sabotaj ve hırsızlıkların olumsuz sonuçlar doğuracağını kaydetti. Saldırılar nedeniyle Irak'ın büyük zarar gördüğünü anlatan Dizayi, "Tamirat uzun sürdüğü için petrol sevkiyatı duruyor. Bu, bizim için büyük zarar demek" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 2
  • Nvz 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen Nesin. Nankür
    Cevapla
  • taktık 8 yıl önce Şikayet Et
    barzanı taktıksel hareket edıyor .inanmayın.guvenmeyın.pkk dan farkı yok.
    Cevapla