Bitcoin'i tanıyan ilk ülke olma yolunda

Avustralya, Bitcoin ve diğer sanal paraların ticari hayatta kullanılan para birimleri ile eşdeğer tutulması için yasa tasarısı hazırladı.

Bitcoin'i tanıyan ilk ülke olma yolunda
Bitcoin'i tanıyan ilk ülke olma yolunda
GİRİŞ 04.08.2015 16:19 GÜNCELLEME 04.08.2015 16:19
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Avustralya Senatosu'nun Ekonomi Komisyonu, Bitcoin ve diğer sanal paraların da ticari hayatta kullanılan diğer para birimleri ile eşdeğer tutulması için yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

Hükümetin daha önce çıkardığı bir yönetmelikle Bitcoin, 'Soyut varlık' olarak tanımlanmış ve sanal paranın resmi ticari işlemlerde kullanılamayacağı ifade edip vergilendirilebileceğini söylemişti.

Ekonomi Komisyonu Başkanı Sam Dastyari tarafından hazırlanacak olan raporun tamamlanmasıyla birlikte Senato'da tartışmaya açılması bekleniyor.

Bir ülkenin Bitcoin'i resmi bir para birimi olarak kabul etmesinin, son 5 yıldır yaygınlaşan sanal parabiriminin itibarını artıracağı tahmin ediliyor.

Sam Dastyari, Bitcoin'in para birimi olarak tanınmasının ülke ekonomisine önemli katkısı olacağını savunurken "Hiç kuşkusuz böyle bir adım Bitcoin'e olan güveni artıracak. Bilişim sektörü yatırımcıları için de yatırımlar daha kolay hale gelecek. Avustralya'da yatırım yapmak isteyen kişi ve kurumların da önü açılmış olacak" diyor.

BITCOIN NEDİR?

Bitcoin, sadece internet ortamında varolan, hiçbir merkezi otoriteye, devlete ya da kuruma bağlı olmayan, sanal bir para birimi.

YORUMLAR 10
  • Balkes 8 yıl önce Şikayet Et
    Dolarin cöküsüne ve diger para sistemlerin cöküsüne hazirlik..bir merkezden dünya ya hakimiyet.. Kendinizi hazirlayin yeni dünya düzenine
    Cevapla
  • Mehmet Han 8 yıl önce Şikayet Et
    Yahudilerin hedefi bu.
    Cevapla
  • Mert 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben Almanyada yaşıyorum ve internetde açık artırma ile örneğin bir IPhone 6 cep telefonuna 60-70 Euroya sahip olabiliyorsunuz diye gazetelerde o site hakkinda olumlu haberler okuyprdum ve nir iki dakika içinde denemek için üye oldum ve 15 Euroluk Jeton aldim ve artirmaya katildim maalesef 5 dakika icinde bitti hemen üyeliği mi iptal ettim ve bunun çok büyük bir tuzak oldugunu anladim. Bir telefona 50-60 euroya sahip olmak icin binlerce insan jeton aliyor ve Telefonu tahmin ediyorum 4-5 bin euroya satmış oluyorlar. bu tabiiki perdenin arka yüzü. Sakın uzak durun. büyük tuzak
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    bitcoin,bitcoin madenciliği denilen yolla kazanılıyor.bitcoin miner denilen aletleri bilgisayarınıza kuruyorsunuz,o cihaz internet için çalışmaya başlıyor,ne kadar çok çalışırsa sana o kadar bitcoin veriyor,sonra bu bitcoinleri şahıslara satıp gerçek para alabiliyorsun.aldığın bitcoin miner kime hizmet ediyor ve o paralar sana nerden veriliyor orası belli değil.
    Cevapla
  • Zafer Demir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bitcoin bir para birimi, siz açık artırmaya katılmışsınız, oradan kontör almışssınız. İki arasında dağlar kadar fark var.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    internette kaynağı belli olmayan bir yerden insanlara dağıtılan para,sizede ilginç gelmedi mi?kaynağı kim olabilir acaba :))
    Cevapla
  • kediye 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkasında paraleli de kontrol eden yahudi sermayesi var.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    hahaha iyi cevaptı,yok kardeş paralelin gücü yetmez böyle şeylere :))
    Cevapla
  • Fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Bitcoin Türkiye'de devlet kurumunda yönetilen bir para birimi olsaydı hiç merak etme paralel bir dakika bile durmaz orayı da ele geçirir, İslamiyete hizmet ettiklerini sanarak abd ve israilin kullanıma sunarlardı. Mehdi sandıkları hocalarının ajan olduğunu bile anlayamayan ferasetsiz insanlar olduğu müddetçe bu iş bitmez.
    Cevapla
  • kedidir kedi 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunuda paralele bağlamayın da
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle