Petrol fiyatları tepetaklak!

ABD petrol stoklarının arz fazlası sorununu şiddetlendirmesi ile petrolde düşüş sürüyor. Brent petrolde gün içinde kayıplar yüzde 1'i aştı.

Petrol fiyatları tepetaklak!
Petrol fiyatları tepetaklak!
GİRİŞ 29.07.2015 15:36 GÜNCELLEME 29.07.2015 15:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Petrol, ABD stoklarında yükseliş beklentisi görülmesi ile tekrar düşüşe geçti. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD’de petrol stoklarının üst üste ikinci haftada da genişleme göstereceği tahmin ediliyor.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 0.7 kadar geriledi. Energy Information Administration’ın Çarşamba günü açıklayacağı veri öncesinde Bloomberg anketine katılan analistler stokların geçtiğimiz hafta 850,000 varil genişlediği tahmininde bulunuyor. Yükseliş görülmesi ile birlikte stoklar beş yıllık ortalamanın 100 milyon varil üzerindeki seyri sürdürecek. BP Plc gibi petrol üreticileri fiyatlardaki düşüşün ardından maliyetleri düşürmeye başladılar.

Petrol, küresel arz fazlası sorunun süreceği işaretleri ile bu yılın en büyük aylık düşüşüne ilerliyor. ABD 30 yılın en hızlı üretimini gerçekleştirirken, OPEC’in öncü üyeleri rekor seviyede üretim yapıyor. Bloomberg Emtia Endeksi Salı günü beş günden bu yana ilk kez yükseldi ancak hala 13 yılın en düşüğüne yakın seviyede seyrediyor.

Sydney’deki Fat Prophets analistlerinden David Lennox, “Piyasada çok bol arz var. Fiyatların düşmesini engelleyecek yeterince destek olsa da güven zayıflıyor. Dolayısıyla aşağı yönelecektir” dedi.

Eylül vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 32 sent kadar gerileyerek varil başına 47.66 dolar oldu ve Syndey saati ile 17.00’de 47.85 dolardan alıcı buldu. Kontrat Salı günü 59 sent yükselerek 47.98 dolar oldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 54 altında seyrediyor. Fiyatlar 10 Haziran’daki zirve seviyeden yüzde 20’den fazla geriledi.

Eylül vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 34 sent kadar veya yüzde 0.6 düşüş ile varil başına 52.96 dolardan işlem gördü. Kontrat Salı günü 17 sent düşerek 53.30 dolar ile 30 Ocak’tan bu yana en zayıf kapanışı yaptı. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI petrol arasındaki fark 5.30 dolar seviyesinde...

YORUMLAR 1
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    abd ve suudi arabistanın etekleri fena tutuştu sizmisiniz petrol fiyatlarıyla oynayan petrol için o kadar insanın canını yakan allah daha beter etsin
    Cevapla