Rumlar yıllar sonra Gökçeada'ya göçüyor

Gökçeada'dan yıllar önce Yunanistan'a göç eden Rumlardan bazıları, ekonomik kriz nedeniyle adaya dönüp butik işletmeler açmaya başladı.

GİRİŞ 23.07.2015 13:36 GÜNCELLEME 23.07.2015 13:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, ilçede Rum nüfusun yoğun olduğunu, Yunanistan'da yaşayan Rumlardan bir bölümünün yılın belli dönemlerinde Gökçeada'da konakladığını söyledi.

Bundan dolayı komşu ülkedeki krizin kendilerini de etkilediğini belirten Çetin, "Gökçeada'da bulunan Rum vatandaşlarımız bizler için çok değerli. Onları çok seviyoruz. Burada var olma teminatını da kendimiz olarak görüyoruz. Rum vatandaşlarımızın gülen yüzlerindeki tebessüm bizi ayrı bir şekilde mutlu kılıyor. Yunanistan'da yaşanan ekonomik kriz, bizi de bir komşu ülke olarak üzüyor" dedi.

EKONOMİK KRİZ ETKİLEDİ

Yıllar önce Gökçeada'dan Yunanistan'a göç eden birçok Rum vatandaşın bulunduğunu işaret eden Çetin, "O insanlar Gökçeada'ya özellikle yaz aylarında geliyor. Ağustos ayında ilçemizde yapılan Meryem Ana şenliklerine, panayıra Yunanistan'dan ziyaretçilerimiz, misafirlerimiz geliyor. Bundan da son derece memnuniyet duyuyoruz fakat bu yıl Yunanistan'daki kriz nedeniyle bundan olumsuz etkileneceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.


 
Yunanistan'a önceki yıllarda gidip yerleşmiş, iş sahibi olmuş Rumların, ekonomik kriz nedeniyle Gökçeada'ya dönmeye başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"ARTIK GÖKÇEADA'DA YAŞAYACAĞIZ"

"Gökçeadalı Rum vatandaşlarımız, Yunanistan'daki işlerini bırakıp 'Artık Gökçeada'da yaşayacağız. Hayatımızın geri kalan kısmını Gökçeada'da geçireceğiz' deyip böyle karar aldı. Burada çok güzel ve şirin butik işletmeler açıp çalışmaya başladılar. Çok doğru bir iş yaptıklarını düşünüyorum. Kendilerini bu konuda tebrik ediyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Gokce ada gercekten guzel.burada yasayan rumlar bizden farki yok.gayet uyumlular.
    Cevapla