IMF'ten flaş Yunanistan açıklaması

Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan ile ilgili yeni bir açıklama yaptı.

IMF'ten flaş Yunanistan açıklaması
IMF'ten flaş Yunanistan açıklaması
GİRİŞ 17.07.2015 15:58 GÜNCELLEME 17.07.2015 15:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, iflasın eşiğine gelen Yunanistan'ı kurtarmak için hazırlanacak 3. kurtarma planına, borç yapılandırmasını kapsaması halinde katılacakları uyarısında bulundu.

Fransız Europe-1 radyo kanalına konuşan Lagarde, Yunan hükümetinin açıkladığı reform paketini güçlü bir şekilde uygulamasının ve sağlam bir bütçe politikası izlemesinin yine kurtarma planına katkı vermelerini sağlayacağını ifade etti.

“Borçların tamamen silinmesi tartışma dışı” diyen Lagarde, “Borç yapılandırması olmadan Yunanistan için hiç bir çözüm imkanı yok. Yunanistan'ın borçlarının sürdürülebilir olması için borç yapılandırması gerekli. Biz her zaman programın iki ayak üzerine yürütülmesini tavsiye ettik. birinci ayak, önemli temel reformların yapılması ve mali konsolidasyon. Diğeri ayak ise Yunanistan'ın borçlarının sürdürülebilir olması için gerekli olduğuna inandığımız borç yapılandırması” ifadelerini kullandı.

Yeni gelişmeler çerçevesinden durumun biraz daha karışık olduğu ve bu yüzden Yunanistan ile yeni müzakerelerin en az 4 hafta süreceği uyarısını yapan Lagarde, “Yunan heyeti ile 6 aydır görüşmüyoruz, hiç bir bilgiye sahip değiliz, örneğin mali yapının son durumu ile ilgili bir fikrimiz yok” dedi.

Yunanistan, 3. kurtarma planına başlayabilmek için KDV oranlarını ve emeklilik yaşını artırmayı, kamu borçlarını düşürmeyi ve özelleştirmeye ağırlık verme taahhüdünde bulunuyor. Yunanistan'a, bunun karşılığında 3. kurtarma planı çerçevesinde 86 milyar Euro kredi verilecek.

YORUMLAR 5
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    adamların oglen tatılı 11 den 3 e kadarmıs.hıc calısmaz tembellık yapar keyıf catarlarmıs.
    Cevapla
  • CEBGIZ 8 yıl önce Şikayet Et
    para biti askbiti para varken iyidiler simdi kotü öldular.
    Cevapla
  • ateş 8 yıl önce Şikayet Et
    Biz orayı 400 yıl yönettik avrupa 20 yıl yönetemedi
    Cevapla
  • anlamadim 8 yıl önce Şikayet Et
    madem IMF nin recetesini uygulayacaktiniz neden artislik yaptiniz da refaranduma gittiniz.
    Cevapla
  • Veli Yılmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Hababam Sınıfı`nın devamlı gülen çocuğuna benzemiş, umarım sonları iyi olur...
    Cevapla