AB Yunanistan'ın varlıklarına kadar el koydu

Avrupa Birliği, Yunanistan'ın sözlerini tutabilmesi için ek şartları kabul ettiren ağır şartlarla birlikte bu kez işi sağlama aldı.

AB Yunanistan'ın varlıklarına kadar el koydu
AB Yunanistan'ın varlıklarına kadar el koydu
GİRİŞ 14.07.2015 13:08 GÜNCELLEME 14.07.2015 16:08
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Derin ekonomik krizden etkilenen birçok Yunanlı seçimlerden önce "denize düşen yılana sarılır" misali Çipras'a sarılmışlardı. Ülkeyi daha büyük ekonomik krize götüren Çipras da AB'ye ve onun ağır şartlarına sarıldı. Yunanistan Başbakanı Çipras ne kadar anlaşmanın iyi taraflarını öne çıkarsa da, referandumda hayır denilen şartların çok daha ağırını ödemek zorunda kalacak. Yunanistan yapay refahın faturasını şimdi ödeyecek.

Avro Birliği ile yapılan anlaşmaya göre Yunanistan'da kemer sıkma tedbirleri ağırlaşarak devam edecek. KDV artırımı dahil vergi düzenlemeleri, çalışma piyasası ve emeklilik reformu gerçekleştirilecek. Yunanistan, otomatik bütçe kesintilerini öngören mali kurala geçecek. IMF Yunanistan'ı yakından denetlemeye devam edecek. AB Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası heyetleri de Yunan kurumlarını yerinde denetleyecek. Yunanistan, Troyka'nın olurunu almadan mali konularda tek başına hareket edemeyecek. Kamunun en değerli aktifleri satılacak. Özelleştirmeler Troyka denetiminde yapılacak. Elde edilecek gelir bankalara sermaye takviyesi, borç geri ödemesi ve yatırımlarda kullanılacak. Kamuda çalışanlar azaltılacak. Eczaneler, süt üreticileri ve fırınlar başta olmak üzere birçok sektörle ilgili yeni düzenleme yapılacak. Yunanistan, bu şartları karşılaması halinde bile borçlarını sildiremeyecek.

YUNANİSTAN'IN VARLIKLARI AB'YE REHİN

Hürriyet gazetesi yazarı Erdal Sağlam da bugünkü köşesinde Yunanistan'a değindi. Erdal Sağlam'a göre; "Yunanistan da öyle ya da böyle, on yılların biriktirdiği sorunlar şimdi çözülmeye çalışılacak. Referandumda daha hafif şartlara hayır diyen Yunanistan halkı da, bu tavrının bulunduğu birlikte yarattığı güven kaybını, daha ağır fatura olarak ödeyecek."

YUNANİSTAN VARLIKLARINI SATAMAZSA AB SATACAK

Yunanistan varlıkları, verilen ve verilecek yardımlar karşılığı bazı bankaların hisseleri dahil bu fona devredilip, kreditörlerin alacakları bir anlamda garanti altına alınmış olacak. Yunanistan varlıkları satmazsa AB satacak. Bir başka deyişle varlıklarının satışı konusunda Yunanistan'ın ulusal inisiyatifi elinden alınıyor. Yunanistan satmaya kıyamadığı varlıkları bu kez de satmazsa, bir anlamda zorla satılıp Yunanistan'ın borçlarından silinecek.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • nikomedyaa 8 yıl önce Şikayet Et
    beter olun hayinlerr daha beter oluun milli meslemeiz selanikk selanik türklerinn
    Cevapla
  • Turgay 8 yıl önce Şikayet Et
    RT. Erdogan hükümetin basina ilk gectiginde bizim durumumuzda Yunanistan gibi olma üzereydi. Düsünün IMF'den gelecek ilk yardim paketini haci yolu gibi beklendigini hatirliyorum. Yanlis hatirlamiyorsam ya 1 Milyardi yada 4 Milyar tam emin degilim. Koskoca bir ülke böyle bir rakkama mahkum oldugunu bilmek ne aci.
    Cevapla
  • Kürşat Atakan 8 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun inşallah
    Cevapla
  • Adnan 8 yıl önce Şikayet Et
    Oleyy... 12 adayı bize satsınlar... Durumları düzelince bir İnönü çıkar geri verir.
    Cevapla
  • turkabi 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun kardes. Allah'in izniyle Turkiye Inonuleri asti. Gerci bir tek KK kaldi.
    Cevapla
  • mersinli 8 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan batı trakya türkleri ufak ufak silahlandırılmalı ülkede yakında iç savaş çıkma olasılıgı yüzde 75 tir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle