Yunanistan'dan 81,5 milyar Euro Almanya'ya kaçtı

Tarihin en büyük ekonomik krizini yaşayan Yunanistan'da büyük sermaye 2009'dan bu yana toplamda 81.5 milyar Euro'yu ülkeden çıkardı.

Yunanistan'dan 81,5 milyar Euro Almanya'ya kaçtı
Yunanistan'dan 81,5 milyar Euro Almanya'ya kaçtı
GİRİŞ 09.07.2015 10:59 GÜNCELLEME 09.07.2015 13:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yunanistan'daki mali krizde olan, bankamatik mağduru halka oldu. Büyük Yunan sermayesi, 2009'dan bugüne 81,5 milyar avroyu bankalardan çekerek, yurt dışına çıkardı. Geçtiğimiz pazar günkü referandumda Başbakan Aleksis Çipras'a güvenoyu veren, Yunan halkı aynı güveni para konusunda göstermedi. Syriza'nın iktidarda olduğu 2015 başından bugüne 14 milyar avro çekildi. Fransız Le Monde gazetesinde yer alan habere göre, ülkeden çıkan 81.5 milyar avronun istikameti ise ülkenin başına adeta çöreklenen ve halkın tepkisini çeken Almanya oldu. Çipras ise daha önceki kurtarma planlarıyla ülkeye sağlanan paranın, sıradan Yunan vatandaşına hiç ulaşmadığını ifade etti.

PARALAR ÜLKEDEN KOLAYCA ÇIKIYOR

Ülkeden adeta kaçan paranın gittiği diğer ülkeler ise Fransa, Hollanda, Lüksemburg ve İngiltere şeklinde sıralandı. AB ortak politikalarından olan sermaye ve avro'nun serbest dolaşımı sayesinde ülke bankalarındaki paralar kolayca ve hukuki engel olmadan yurtdışına çıkabiliyor. Haliyle, bu durumdan yararlananlar ise Almanya gibi AB'nin büyük ülkeleri oluyor. Bazı yorumlara göre, ise 5'inci ayına giren ve hala çözülemeyen belirsizliğin ardındaki nedenlerden biri de ülkeden çıkan Yunan sermayesinin cazibesi.

PARA HALKA HİÇ ULAŞMADI

Başbakan Aleksis Çipras Avrupa Parlamentosu'nun Strasbourg'daki toplantısında “Yunanistan'ın problemleri Avrupa'nın problemidir ve Avrupa'nın buna çözüm bulması gerekir” diye mevkidaşlarına ve Avrupa halklarına seslendi. Daha önceki kurtarma planlarıyla ülkeye sağlanan paranın, sıradan Yunan vatandaşına hiç ulaşmadığını ifade eden Çipras, yapılacak anlaşmanın, ülkesinin ihtiyacı olan likiditeyi sağlaması, ülkenin borçlarını sürdürülebilir kılması ve orta vadede iş yaratacak bir plana da olanak sağlaması gerektiğini söyledi. Bu politikalarla olanın yine Yunanistan'ın sıradan vatandaşlarına olduğunu anlatan Çipras, reformların sıradan vatandaşın başa çıkabileceğinin ötesinde olduğunu savundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • aziz 8 yıl önce Şikayet Et
    Dünyayı yahudiler : İngilizlerin kontrolünde ;amerika ,almanya ,rusya ve çinin koç başlığını yaptıgı şekilde yönetir .Savaşlar -Ekomik kirizler hep bu yüzden cıkar .Siyonist aileler parayı kazanır .Gariban halklar zannederler ki savaşı biz kazandık .Halbuki kazanan para babalarıdır .İnanmayanlar dünyanın nasıl yönetildiğini araştırsın. Anlamayanlara ülkelerdeki merkez bankalarının nasıl çalıştığını anlatın. .amerikadaki halkta dahil bizlerde bu sistemin birer parçasıyız malesef yapçak bişey yok .Sahi kenedy'inin neden öldüğünü bilen varmı ?
    Cevapla
  • emir 8 yıl önce Şikayet Et
    Almanyaya kacacak tabi Almanya bosunai cikmasini istemio eu dan
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin biz de de böyle bir durum olsa bizim de hainimiz çok kaçacak yerleri belli.Ama en gür de onların sesi çıkıyor ülke de.Her yerde sıkıntıyı ülkesine bağlı gariban halk çekiyor.bu her zaman böyle olmuştur.
    Cevapla
  • taha 8 yıl önce Şikayet Et
    olasi bi krizde zaten olan orta ve alt kesime oluyor. krizlerden rant saglayan yine üst kesimdir
    Cevapla