Yunanistan Maliye Bakanı istifa etti

Yunanistan'da gerçekleştirilen referandum sonrasında istifa haberleri de gelmeye başladı. Ancak son gelen istifa haberi şaşkınlık oluşturdu.

Yunanistan Maliye Bakanı istifa etti
Yunanistan Maliye Bakanı istifa etti
GİRİŞ 06.07.2015 08:47 GÜNCELLEME 06.07.2015 11:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Euro Bölgesi kreditörlerinin öne sürdüğü koşulların oylanacağı referandumdan 'Evet' sonucu çıkması halinde istifa edeceğini açıklayan Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, referandumdan ''hayır'' sonucu çıkmasına rağmen istifa ettiğini açıkladı. İstifa ettiğini Twitter adresinden duyuran Varoufakis, "Artık Bakan değilim! (Minister No More!)" yazdı.

Referandum öncesinde katıldığı bir programda borcun yeniden düzenlenmesine karşı olduğunu ifade eden Varufakis, “Borcun yeniden düzenlenmesini kapsamayan bir anlaşmayı imzalamaktansa elimi kesmeyi tercih ederim. Halk oylamasının sonucu 'Evet' olursa görevimden istifa edeceğim" demişti.

YÜZDE 61,35 ''HAYIR'' ÇIKTI

Dün Yunanistan'da yapılan referandumdan yüzde 61,35 hayır, yüzde 38,65 ise evet oyu çıkmıştı. Çıkan sürpriz farka rağmen Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis, görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Varoufakis, Yunananistan'da dün yapılan ve Avrupa Birliği, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan Troyka'nın paketine güçlü bir "hayır" oyunun çıktığı referandum sonrası yaptığı açıklamada da, "Bizim HAYIR'ımız, demokratik ve rasyonel bir Avrupa'ye EVET demektir" dedi.

Maliye Bakanı istifasının nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

DEMOKRASİ PARTİSİ LİDERİ DE İSTİFA ETTİ

Yanis'in istifasından önce Yunanistan'ın merkez sağ muhalif Yeni Demokrasi partisi lideri Antonis Samaras da referandum sonrası parti liderliğinden istifa ettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR 2
  • bahattin 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde adamlar 10 seçim kayıp ettiler tık yok adamları sanki o koltuklara çivilemişler adamlar referandum kayıp ettiler diye istifa ediyorlar
    Cevapla
  • MEHMET AKIF 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı 400 sene yunana baktı, AB ise iki sene dayanamadı.
    Cevapla