Ve Yunanistan temerrüde düştü!

Yunanistan Temerrüde düştü. Atina 30 Haziran tahsilli 1.5 Milyar Euro'luk borcunu ödeyemedi.

Ve Yunanistan temerrüde düştü!
Ve Yunanistan temerrüde düştü!
GİRİŞ 01.07.2015 04:35 GÜNCELLEME 01.07.2015 08:02
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Yunanistan, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in bugün yaptığı son dakika teklifini kabul etmediği ortaya çıktı.Yunanistan Maliye Bakanı bugün IMF'ye ödeme yapmayacaklarını açıklamıştı. 
 
Konuya yakın kaynaklar, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in bugün IMF'ye olan borçlarında temerrüte düşmeden önce Yunanistan'a yeni bir son dakika teklifi yaptığını belirtmişti.  

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, Atina'nın Uluslararası Para Fonu'na (IMF) olan 1.5 milyar euro borcunu bugün ödemeyeceğini, ancak kreditörlerle hükümet arasında son dakikada bir anlaşmaya varılacağına yönelik umudunu koruduğunu söyledi.
 
Varoufakis Yunanistan'ın IMF'ye bugün ödeme yapıp yapmayacağını soran bir muhabire "Hayır" cevabını verirken, kreditörlerle son anda mali yardım anlaşmasına varılması olasılığı hakkındaki soruyu ise "Öyle umuyoruz" diyerek yanıtladı.    

ÇİPRAS'IN KAMPANYA YAPMASI İSTENİYOR 

Avrupa Birliği ve Yunanistan'dan kaynakların aktardıklarına göre teklif çerçevesinde Çipras'ın euro bölgesi maliye bakanlarının toplanmasına imkan verecek şekilde bugün yazılı olumlu cevap vermesi ve 5 Temmuz'da yapılması planlanan referandumda teklif lehine kampanya yapması isteniyor.   
 
Fakat Çipras'ın daha önce Yunanistan'a "hakaret" olarak tanımlayarak defalarca reddettiği mali yardım teklifini kabul edeceğine dair fazla sinyal gelmedi. Yapılan teklifte hotellerden alınması istenen katma değer vergisi oranının ilk teklifte olduğu gibi yüzde 23 değil, yüzde 13 olarak belirlenmesi isteniyor.  

YORUMLAR 70
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    çipras'tan çok ümitliydi bizim sosyal demokratlar, ama vaziyet kötü
    Cevapla
  • türk 8 yıl önce Şikayet Et
    şu anda Türkiye'de 1,5 milyar euro nakit parası olan onlarca işadamı var.Ama bir ülke bu parayı ödeyemiyor.Demek ki neymiş 12 yıllık istikrar devam etmeliymiş.
    Cevapla
  • halid 8 yıl önce Şikayet Et
    bir hristiyan ülke batıyor. hristiyanlar şokta.... onlarca müslüman beldesi yanıyor. müslümanlar katlediliyor... öteki müslümanlar eğlencede...
    Cevapla
  • birkul 8 yıl önce Şikayet Et
    eee Türk'e yamuk yapanların kaçınılmaz sonu. darısı çinin başına
    Cevapla
  • sivaslı 8 yıl önce Şikayet Et
    toprağını terketme düşüncesi olan ya ermenidir ya da yunandır
    Cevapla
  • yasin 8 yıl önce Şikayet Et
    suriyelilere ne demeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle