İspanyol bakan Yunanistan'dan umutlu

İspanya Ekonomi Bakanı De Guindos'a göre Yunanistan ile yarına kadar anlaşma sağlamak için umut var.

İspanyol bakan Yunanistan'dan umutlu
İspanyol bakan Yunanistan'dan umutlu
GİRİŞ 29.06.2015 14:39 GÜNCELLEME 29.06.2015 14:39

İspanyol hükümeti, Yunanistan'ın yaşadığı mali kriz ve Avro bölgesinden çıkma olasıkları karşısında İspanyol ekonomisini sakinleştirmeye yönelik mesajlar verdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Soraya Saenz de Santamaria gazetecilere yaptığı açıklamada, "İspanya, Yunanistan'daki bu güvenlik ve borç ödeme krizine karşı göğüs gerebilecek durumdadır. İspanyol ekonomisi, İspanyollara normalliği garanti etmektedir" dedi. İspanyol radyosuna konuşan Ekonomi Bakanı Luis De Guindos de "İspanyol ekonomisi, Yunanistan ile ilgili her şüpheli durumda piyasaların etkilendiği 2011 ve 2012'ye göre şu anda çok daha farklı bir yerde. Dışarıdan gelen zorlukları aşmak için yaptığımız reformların ne kadar etkili olduğunu bugün gördük. Bankalarımız bugün hiçbir şüphe yaratmamaktadır ve kamu borçlarını düşüren İspanyol ekonomisi çok daha rekabetçi haldedir" ifadelerini kullandı.

"Salı günü saat 12'ye kadar zamanımız var" diyerek Yunanistan ile halen anlaşma umudu olduğunu savunan De Guindos, "Avro Grubu, Yunanistan'ın avro ile devam etmesini istiyor ve üye ülkeler müzakerelerin devam etmesi için ellerini uzatmaya devam ediyor" şeklinde konuştu. Yunanistan hükümetinin aldığı referandum kararının "diyaloğu kesmek anlamına geldiğini" söyleyerek eleştiride bulunan De Guindos, "Bu dönemlerde çok büyük sıkıntılar yaşayan Yunan halkı için en iyisi Avro'nun parçası olmaktır. Bunun aksi onlar için çok daha kötü olacaktır" yorumunu yaptı.