Yunanistan için zaman daralıyor! Son 3 gün

Salı gününe kadar IMF'ye olan borcunu ödemesi gerek Yunanistan, zamanın daralmasına karşın alacaklılarıyla bir uzlaşmaya varamadı.

Yunanistan için zaman daralıyor! Son 3 gün
Yunanistan için zaman daralıyor! Son 3 gün
GİRİŞ 26.06.2015 13:48 GÜNCELLEME 26.06.2015 13:48
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dün gece geç saatlere kadar devam eden görüşmelerden sonuç çıkmazken, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında müzakerelerde herhangi bir ilerleme kaydedilemediğini de dile getirdi.

"Bazı alanlarda geriye dahi gittik" diyen Merkel, Yunanistan tarafından gelen açıklamalara da sert tepki göstererek "Yunanistan'ın şantajlarına boyun eğmeyeceğiz" dedi.

Atina 1,6 milyar euroluk IMF borcunu geri ödeyebilmek için mutlaka 7,2 milyar euroluk kurtarma paketi dilimini alması gerektiğini ifade ediyor.

Ancak Euro Bölgesi ve IMF yetkilileri yardımın gönderilmesi için önce Yunanistan hükümetinin 'ikna edici' bir kemer sıkma programı açıklaması gerektiğini vurguluyor.

Son olarak bu hafta başında Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras 8 milyar euroluk kesintileri kapsayan bir planı alacaklıların önüne koymuş, ancak bu teklif kabul görmemişti.

IMF'nin memur maaşlarında indirim talebini reddeden Syriza hükümeti ise 'kırmızı çizgileri' olduğunu belirterek bu önerileri reddetmişti.

YORUMLAR 2
  • Salih Kandemir 8 yıl önce Şikayet Et
    adalari satsinlar parasi neyse verelim :)
    Cevapla
  • ALİ GÖYNÜK 8 yıl önce Şikayet Et
    yunanistan adaları satsın türkiyeye sıkıntısı kalmaz
    Cevapla