Coca Cola'dan Filistin'e 4'üncü fabrika

Filistin'deki 3 fabrikası ile ülkenin ilk yatırımcısı olan Coca-Cola, 4'üncü fabrikayı Gazze'de açıyor.

Coca Cola'dan Filistin'e 4'üncü fabrika
Coca Cola'dan Filistin'e 4'üncü fabrika
GİRİŞ 20.06.2015 12:05 GÜNCELLEME 20.06.2015 13:26
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Üç fabrika yatırımı ile Filistin'deki en büyük yabancı yatırımcı olan Coca-Cola, 20 milyon dolar yatırım ile ülkedeki dördüncü fabrikasını Gazze'de açıyor

Coca-Cola ürünlerinin Filistin'deki şişeleme ve dağıtımını yapan National Beverage Company'nin (NBC) kendisi de Filistinli olan Genel Müdürü İmad Hindi, yeni fabrika'da ekim ayı itibari ile üretime başlayacaklarını söyledi. Ramallah'ta basın mensupları ile biraraya gelen İmad Hindi, şu anda 500 olan çalışan sayısının da yeni yatırım ile birlikte 800'e çıkacağını söyledi. Coca-Cola, Filistin'de şu anda Ramallah, Tulkarim ve Jericho şehirlerinde olmak üzere üç fabrikada üretim gerçekleştiriyor. Yeni fabrikanın inşaatına 2014'ün başından bu yana devam eden Coca-Cola, ülkeye NBC ile birlikte 1998'de adım atmış. İmad Hindi, 47 kişilik ekip ile başladıkları yolculukta şu anda dolaylı olarak 8 bine yakın kişiye istihdam sağlar duruma geldiklerini, yolculuğa başladıkları 47 kişilik ekibin de hâlâ işlerine devam ettiğini belirtti.

EN BÜYÜK 3'ÜNCÜ İŞVEREN

Hindi'nin verdiği bilgilere göre 4.6 milyon nüfuslu Filistin'de Coca-Cola'nın gazlı içecek pazarındaki payı yüzde 86. Bu oran tüm Ortadoğu Bölgesi'nde en yüksek pazar payı anlamına geliyor. Coca-Cola'nın buraya yatırım yapan ilk ve en büyük global şirket olmanın yanı sıra, başka yatırımlar için de kapıları açan özelliğe sahip olduğunu söyleyen Hindi, “Şu anda Filistin'de en büyük üçüncü işveren ve en büyük beşinci yatırımcı durumundayız. Yeni fabrika ile yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi. Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında 20 bine yakın çocuğun eğitimine katkıda bulunduklarını belirten Hindi, “NBC'nin 2006'da kuruluşuna yardımcı olduğu Filistin kadın futbol takımı, bölge turnuvasında ikinci olma başarısına imza attı” dedi.

KADINLARA İŞ KURMA DESTEĞİ

Bölgenin ilk kanser merkezine de destek veren Coca-Cola, Gazze'de kendi işini kurmak isteyen kadınlar için de proje gerçekleştiriyor. Hindi, “Kendi girişimlerini hayata geçirmek isteyen kadınlara fon toplamaya yönelik bir proje bu. Pilot olarak 50 kadınla başlayacağız. Daha sonra aşama aşama hayata geçireceğiz bu programı” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 41
  • Yorum 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rabbim islam alemini uyandır ve Kafire, Yahudiye fırsat verme Allah'ım Lanetli Kavim Milyon Kere Lanet Olsun Sana
    Cevapla
  • memedo 8 yıl önce Şikayet Et
    bence kaleyi içten feth etme durumu truva atı gibi.....
    Cevapla
  • cahit 8 yıl önce Şikayet Et
    önce kola üreterek insanları kanser ediyor sonra da kanserle mücadele eden merkeze destek veriyor.traji komik bir durum.israil şimdi filistin'i bombalarken kendi yahudi firması olan coca cola'yı pas geçer herhalde.o binalara bomba attırmaz kefereler.
    Cevapla
  • ibrahim polat 8 yıl önce Şikayet Et
    oraya fabrika kurup 800 kişi çalıştıracakmış. orda çalışanlarda israilden gelip gidenler olacaktır. Malıda israil üzerinden sevk edeceği için vergi ve diğer katmadeğerleri de israil devletine verecektir. Aslında şu manayıda çıkarabiliriz sesiz sedasız kendimizce yaptığımız cola boykotu üzerine böyle bir hamle yapıyorlarsa islam alemi birleşerek bir şey yapsa Allah bilirya dünyadan ne dengeler değişir. Sesli düşünüyorum Mesela dünyanın 5 den büyük olduğu gerçeği karşılık bulmaya başlar
    Cevapla
  • koc 8 yıl önce Şikayet Et
    Colla nin sahibi kim bilen var mı. ? İsrail
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle