Yunanistan Başbakanı Putin'i arayacak

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu gece saat 22.00'de telefonda görüşecek.

Yunanistan Başbakanı Putin'i arayacak
Yunanistan Başbakanı Putin'i arayacak
GİRİŞ 05.06.2015 14:18 GÜNCELLEME 05.06.2015 14:19

İki liderin konuşması Moskova'ya yaptırım uygulayan Avrupalı liderler için çok kritik önem taşıyor. Avrupa'da Yunanistan ile Rusya yakınlaşmasından endişe ediliyor. Diğer yandan Yunanistan bugün ödemesi gereken IMF borç ödemesini erteledi ve Haziran'daki tüm borçlarını ay sonunda ödemeyi planladığını duyurdu.

Avrupalı lidelerin en büyük endişesi olan Rusya-Yunanistan yakınlaşmasına yönelik bir adım bu gece atılıyor.

IMF'ye olan borçlarını bugün ödemesi gerekirken, ay sonuna erteyelen Yunanistan'ın Başbakanı Aleksis Çipras ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün saat 22.00'de telefonda görüşecek.

Yunan hükümetinden bir görevli, iki liderin iş ve enerji sektörlerinde işbirliğini görüşmek üzere telefon görüşmesi gerçekleştireceğini söyledi.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK KORKUSUYDU

Rusya, uluslararası kreditörlerle anlaşmaya varamaması durumunda Yunanistan için potansiyel fonlayıcılardan birisi olarak gösteriliyordu.

Avrupalı liderler, Yunanistan'ın borç ödemeleri konusunda rest çekip, Euro Bölgesi'den çıkmasından çok, böyle bir şeyin gerçekleşmesi durumunda Atina'nın yüzünü Rusya'ya dönmesi ve Rusya'nın Akdeniz'e yaklaşmasından endişe diyor.

BORCUNU BUGÜN ÖDEMEDİ

Diğer yandan Yunanistan IMF'ye olan borcunu bugün ödemedi.

IMF, Yunan Hükümeti’nin Haziran ödemelerinin tümünü ay sonunda topluca yapmayı planladığını açıkladı.

IMF Sözcüsü Gerry Rice yaptığı yazılı açıklamayla, Yunanistan'ın Haziran'da ödenmesi gereken 4 ayrı taksiti, tek bir seferde ödemeyi planladığını resmi olarak bildirdiğini duyurdu.