İngiltere gelece 3 yıl kemer sıkacak

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, önümüzdeki üç yıl içerisinde kamu ve sosyal yardım harcamalarda kesintiler yapılacağını açıkladı.

İngiltere gelece 3 yıl kemer sıkacak
İngiltere gelece 3 yıl kemer sıkacak
GİRİŞ 04.06.2015 18:05 GÜNCELLEME 04.06.2015 18:36
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, önümüzdeki üç yıl içerisinde kamu ve sosyal yardım harcamalarındaki kesintiler yoluyla yaklaşık 30 milyar sterlin değerinde tasarruf yapılmasının planlandığını söyledi.

Maliye Bakanı Osborne, İngiliz Parlamentosu'nda bütçe düzenlemelerine ilişkin konuşmasında ülkenin posta servisi Royal Mail'in yaklaşık yüzde 1,5 milyar sterlin değerindeki yüzde 30 hissesinin önümüzdeki dönemde satışının yapılmasının planlandığını belirtti.

Osborne, İngiltere'de önümüzdeki dönemde kamu borcunun azaltılması için harcamalarda yeni düzenlemelerle birlikte yaklaşık 3 milyar sterlin seviyesinde bir tasarrufun sağlanmasının amaçlandığını söyledi.

İngiltere'de vergilerde herhangi bir artış yapmaksızın kamu borcunun azaltılmasının zorlu bir süreç olacağına işaret eden Osborne, gelecek üç yıl içerisinde toplamda 30 milyar sterlin seviyesinde bir tasarrufun sağlanması gerektiğini vurguladı.

Osborne, "Daha önce söz verdiğimizi yapıyoruz. Biz bu şekilde çalışan insanlar için uzun süreli bir ekonomik güvence sağlıyoruz. Herkesin bildiği gibi, imkanlarınızın ölçüsünde yaşamaya gelince, bunu ne kadar erken yaparsanız, o kadar rahat edersiniz," dedi .

Osborne gelecek üç yıl içerisinde yaklaşık 12 milyar sterlin seviyesinde sosyal refah harcaması kesintisinin yapılmasının planlandığının altını çizerek, kamu makamlarının harcamalarından da aynı dönemde toplam 13 milyar sterlin tasarrufun yapılacağını söyledi.

İngiltere'de Başbakan David Cameron, Muhafazakar Parti'nin geçen ay yapılan genel seçim öncesinde yeniden iktidara gelmesi halinde, görev dönemi boyunca vergileri artırmama sözünü vermişti.

2013 yılında gayri safi milli hasılanın yüzde 79,1 seviyesinde olan net kamu borcu geçen yıl sonu itibariyle yüzde 80,4 seviyesine yükseldi. Buna rağmen geçen ay açıklanan resmi verilere göre İngiliz hükümeti mart ayına kadarki 12 aylık dönemde net bütçe açığını yaklaşık 10 milyar sterlin azaltmayı başardı. İngiltere'de hükümet 2014-2015 döneminde borçlanmasını bir önceki dönemdeki 98,5 milyar sterlinden 87,3 milyar sterline indirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • hakkı buldu 8 yıl önce Şikayet Et
    oda birşeymi. biz doğduk dogalı kemer sıkıyoruz.
    Cevapla
  • ümit efe 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kemeri hakkı biraz hakkını nı ver nankör olma
    Cevapla