Rus oligarklara petrol darbesi!

Rus milyarderleri servetlerinden milyarlarca dolar kaybetti. Neden mi?

Rus oligarklara petrol darbesi!
Rus oligarklara petrol darbesi!
GİRİŞ 27.05.2015 17:13 GÜNCELLEME 27.05.2015 17:13
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başta dip üstüne dip yapan petrol fiyatları olmak üzere, ruble devalüasyonu ve ekonomik yaptırımlar nedeniyle Rus milyarderleri servetlerinden milyarlarca dolar kaybetti.

Wealth-X  ile UBS'in verilerine göre, düşük petrol fiyatları Putin'in prensleri olarak anılan 114 Rus milyarderin servetlerinde büyük kayıplara yol açtı. 

Dünya'nın haberine göre, Milyarlarca dolar zarar eden işadamları arasında maden şirketi Metalloinvest'in en büyük hissedarı Alisher Usmanov, yatırım şirketi Alfa Group'un Başkanı Mikhail Fridman, doğalgaz firması Novatek'in CEO'su Leonid Mikhelson, Novolipetsk Çelik'in Başkanı Vladimir Lisin başı çekti. 

SERVETİNİN DÖRTTE BİRİ BUHAR OLDU

Bir dönem Rusya'nın en zengin kişisi olan Alisher Usmanov, Mart 2014 ile Aralık 2014 arasında servetinin yüzde 25'ine denk gelen 4.5 milyar dolar zarar etti. 

Aynı dönemde Alfa Group'un Başkanı Mikhail Fridman ise servetinin yüzde 18'ini yani 2.7 milyar dolarını kaybetti. 

7 MİLYAR DOLARI ERİDİ

Wealth-X  ile UBS'in verilerine göre, petrol fiyatlarının başını çektiği olumsuz ekonomik durumdan  en büyük darbeyi Leonid Mikhelson yedi. Novatek'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Mikhelson servetinin yüzde 40'ı eridi. Mikhelson tam 7 milyar dolar zarar etti. 

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 1
  • timmy 8 yıl önce Şikayet Et
    şeytan ruslara müstehaktır
    Cevapla