Standard & Poor's'tan Endonezya için iyimser not

Standard & Poor's (S&P), Endonezya'nın not görünümünü durağandan pozitife çevirirken, "BB+" olan uzun vadeli kredi notunu da teyit etti.

Standard & Poor's'tan Endonezya için iyimser not
Standard & Poor's'tan Endonezya için iyimser not
GİRİŞ 21.05.2015 10:59 GÜNCELLEME 21.05.2015 10:59

S&P, Endonezya'nın not görünümünü pozitife çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Endonezya'nın not görünümünü durağandan pozitife çevirirken, "BB+" olan uzun vadeli kredi notunu da teyit etti.

S&P'den yapılan açıklamada, Endonezya'nın not görünümünün durağandan pozitife çevrildiği, "BB+" olan uzun vadeli kredi notunun ise teyit edildiği belirtilerek, not görünümünün pozitife çevrilmesine gerekçe olarak "Endonezya'nın politikasındaki değişikliklerin, parasal ve mali sektör yönetimini iyileştirmesi" gösterildi.

Endonezya'nın parasal ve mali sektör yönetimini güçlendiren girişimlerinden dolayı politika kredibilitesinin iyileştiği kaydedilen açıklamada, bu durumun ülkenin büyüme beklentileri ve dış esnekliğini artırdığı vurgulandı.

Açıklamada, politik etkinliğin ve öngörülebilirliğin artmasının, ülkenin mali ve rezerv tamponlarını güçlendirdiği aktarılarak, "Pozitif görünüm, Endonezya hükümetinin beyan ettiği hedeflerde başarıya ulaşması durumunda, gelecek 12 ayda ülkenin notunu yükseltebileceğimiz ihtimalini yansıtıyor. Diğer taraftan eğer hükümetin reformlardaki istekliliği azalır ve makroekonomik dengesizlikler artarsa, not görünümünü yeniden durağana çevirebiliriz" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK: AA