İnternetten alışverişe AB'den yeni düzenleme

Avrupa Komisyonunca hazırlanan stratejisiyle AB vatandaşlarının internette daha güvenli alışveriş yapabilmeleri için düzenleme yapılacak.

İnternetten alışverişe AB'den yeni düzenleme
İnternetten alışverişe AB'den yeni düzenleme
GİRİŞ 06.05.2015 17:27 GÜNCELLEME 06.05.2015 17:34

Avrupa Komisyonunca hazırlanan Dijital Ortak Pazar Stratejisi ile AB vatandaşlarının internette daha güvenli alışveriş yapabilmeleri için yasal düzenleme yapılacak.

AB Komisyonu'nun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, söz konusu stratejiyle tüketiciler ve işletmelerin dijital mal ve hizmetlere erişiminin daha rahat sağlanması, dijital ağ ve hizmetlerin geliştirilmesi için internet ortamının düzenlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Stratejiye göre çeşitli arama motorları ve sosyal medya şirketleri de incelenecek, bunların rekabeti önleyici etkileri değerlendirilecek, internette yasa dışı içeriklerle ilgili çalışmalar yapılacak.

AB vatandaşlarının internette daha güvenli alışveriş yapabilmeleri için yasal düzenleme yapılacak. Üye ülkeler arasında büyük farklılıklar gösteren telif hakkı ve marka düzenlemeleri arasında uyum sağlanacak, mevcut telekom ve medya kuralları gözden geçirilecek, mobil iletişimde üye ülkeler arasında koordinasyon güçlendirilecek.

Dijital Ortak Pazar Stratejisi eylem planları 2016 sonuna kadar tamamlanacak. Dijital ortak pazar konusu, 25-26 Haziran'da Avrupa Konseyi toplantısında ana gündem maddesi olacak.

KAYNAK: AA