Kırgızistan'ın dev altın madeni Ruslara gitti

Kırgızistan'ın ikinci büyük altın madeni ihalesini, varlıkları Rusya'da bulunan Vostok-Geoldobıça şirketi kazandı.

Kırgızistan'ın dev altın madeni Ruslara gitti
Kırgızistan'ın dev altın madeni Ruslara gitti
GİRİŞ 05.05.2015 16:27 GÜNCELLEME 06.05.2015 11:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kırgızistan'ın ikinci büyük altın madeni Ruslar işletecek

Başbakanlık Devlet Jeoloji ve Maden Kaynakları Ajansı'ndan yapılan açıklamada, Kırgızaltın Anonim Şirketi ile Vostok-Geoldobıça'nın katıldığı ihaleyi, ikinci turda Vostok-Geoldobıça'nın kazandığını açıkladı.

İhaleye konu olan Talas bölgesindeki Ceruy altın madeni daha önce bir çok kez ihaleye açılırken, hükümet maden ihalesinin başlangıç bedelini 300 milyon dolar olarak belirleyince başvuru olmamıştı. Başlangıç bedeli daha sonra 100 milyon dolara çekilmişti.

Ceruy altın madeni, Issık Göl Bölgesi'nde bulunan ve Kanadalılar'ın işletmeye devam ettiği Kumtor altın madenden sonra kapasitesiyle ikinci sırada yer alıyor. Ceruy madeninde yaklaşık 100 ton altın ve 10 ton gümüş rezervi olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • aylin hanma cvp 8 yıl önce Şikayet Et
    yani bizde altını kimler nasıl çıkarıyor tecrübeleri itibarı ile onlara sormak lazım:))desteklediklerimiz bisküvitçilerde başka işlerde malesef:) e malum kanada varsa akan sular durur dimi:))
    Cevapla
  • dayı 8 yıl önce Şikayet Et
    biz niye alamadık
    Cevapla
  • dede 8 yıl önce Şikayet Et
    bize ne kırgız altınından..!
    Cevapla
  • Aylin 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsinki! Türk degilsin kesin!
    Cevapla
  • Timur 8 yıl önce Şikayet Et
    21yüzyilin geleceyi orta asya´dir ve orada kurulacak bir türk birligi´dir ama biz yüzümüzü cevirmisiz bati ve arap cografyasina.. ihracat ve ithalat da ilk tercih türk dünyasina yapilmali türkistani bölüp dagatan ruslar türk birligini´den korkduklari icin özbek türkünü ve kirgiz türkünü birbirine düsman eden ruslar kirimi isgal eden ruslar kazakistan´da 432 nücler denemesi yapan ruslar orta asya türklerine soykirim yapan yine ruslar allah´in azabi üzerinizde olsun moskovlar
    Cevapla
  • Timur 8 yıl önce Şikayet Et
    ruslarin arka bahcesi olan türk cumhuriyetleri iyice elden cikiyor..sözde küresel güc olan türkiye nerde biz nicin böyle ihalelere girmiyoz.. bence biz daha bölgesel güc olamadik türk dünyasini bu kadar ruslarin eline birakiyorsak
    Cevapla
  • alperen 8 yıl önce Şikayet Et
    eline tasın altına koymak lazım bırıde cıksın bıze göz kırpsın ne war bunda. cok zor deıl dıye dusunuyorum elın gavuruna gıdene kadar akılları nerde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle