İngiltere seçim öncesi istikrar arıyor!

İngiltere Maliye Bakanı Osborne, perşembe yapılacak genel seçim öncesinde seçmenlere ekonomik iyileşmeyi riske etmeme çağrısında bulundu.

İngiltere seçim öncesi istikrar arıyor!
İngiltere seçim öncesi istikrar arıyor!
GİRİŞ 05.05.2015 16:12 GÜNCELLEME 05.05.2015 16:12

Muhafazakar Partili Maliye Bakanı Osborne, Financial Times'a yaptığı açıklamada, İngiltere'nin küresel ekonomik krizden kurtulabilmek için büyük zorlukların üstesinden geldiğini belirterek, seçim sonrasında ortaya çıkabilecek olumsuz senaryoya karşı uyardı.

İşçi Partisi'nin önümüzdeki döneme ilişkin planının varlık vergisini artırmak ve borcun azaltılması hedefinden uzaklaşmak olduğunu öne süren Osborne, İşçi Partisi'nin liderliğinin, piyasalarda karışıklığa yol açarak ülkenin itibarına zarar vereceğini kaydetti.

Bakan Osborne, seçimi Muhafazakar Parti'nin kazanması halinde İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğini 2017 yılında referanduma götürme isteğinin iş dünyası için belirsizliğe neden olduğu iddialarını da reddetti.

Osborne, "Bizim bu politikamız bir kaç yıldır var. Bu ülke Çin'in, Fransa'nın, Almanya'nın ve İtalya'nın toplamının çektiği yatırımdan daha fazlasını çekti" ifadesini kullandı.

Birleşik Krallık'ta 7 Mayıs Perşembe günü seçmenler 650 milletvekilini belirmek için sandık başına gidecek. Son anketler David Cameron liderliğindeki Muhafazakar Parti'yi, Ed Miliband liderliğindeki İşçi Partisi'nin 1 puan önünde gösteriyor.

KAYNAK: AA