Almanya'dan savaş tazminatı açıklaması

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck Yunanistan'a İkinci Dünya Savaşı için savaş tazminatı verilmesinin düşünülebileceğini belirtti.

Almanya'dan savaş tazminatı açıklaması
Almanya'dan savaş tazminatı açıklaması
GİRİŞ 04.05.2015 11:55 GÜNCELLEME 04.05.2015 11:55
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın kabinesi bu açıklamayı olumlu karşıladı.Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck’tan bomba bir açıklama geldi. Süddeutsche Zeitung’a konuşan Gauck Yunanistan’ın Almanya’dan İkinci Dünya Savaşı için istediği savaş tazminatına değinerek, “Bizim gibi tarih bilinci yüksek bir ülke için yapılacak doğru şey tazminat olasılıklarını düşünmektir” diye konuştu. Geçen Cuma günü Yunanistan’da Nazilerin ülkede öldürdükleri insanların anılma günüydü.

Yunanistan Meclis Başkanı Zoi Konstantopulu, Yunanistan'ın İkinci Dünya Savaşı nedeniyle Almanya'dan savaş tazminatı talebiyle ilgili siyasi partiler tarafından komisyon oluşturulması için öneri sunmuştu. Konstantopulu'nun, bu konuda daha önce oluşturulan komisyonun geliştirilerek yeniden yapılanmasını öngören önerisinin yarın parlamentoda görüşülerek karara bağlanacağı bildirilmişti. Yunanistan Adalet Bakanı Nikos Paraskevopulos  2000 yılında alınan bir mahkeme kararını anımsatarak Almanya’dan İkinci Dünya Savaşı için savaş tazminatı isteyebileceklerini belirtmişti.

30 MİLYON DOLAR İÇİN İCRA

İkinci Dünya Savaşı döneminde Nazi işgali altında olan Yunanistan’ın Distomo köyü 1944 yılının Haziran ayında 218 köylü Nazi güçleri tarafından öldürülmüştü. 2000 yılında ise bu katliama karşı Yunanistan Yüksek Mahkemesi bir karar aldı ve Yunanistan ülkesinde bulunan bazı Alman okulları ve Goethe Enstitüsü’ne 30 milyon doları toplamak için icra gönderdi. Fakat beklenen tazminatlar toplanamadı. Daha sonra konu rafa kalktı.

YORUMLAR 45
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    naziler milyonlarca insan öldürdü onları kimse konuşmuyor yunanistan kurtarmak icin böyle bir yolla başvurma caresi buldular siz bizden tazminat isteyin bizde size önce karşı cıkalım sonra olumlu cevaplar sonrası kolay bakın biz ne kadar tarihiyle barış bir ülkeyiz.
    Cevapla
  • ilker 8 yıl önce Şikayet Et
    dostlar alışverişte görsün, başkalarına örnek oluştursun
    Cevapla
  • fatih türkeşan 8 yıl önce Şikayet Et
    bizde almanyanın yüzünden 1 ci dünya savaşında yenik sayıldık birde üstüne bizi ruslarla savaştırdılar.binlerce şehidimiz var..bizde savaş tazminatı istiyoruz....
    Cevapla
  • OSMANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    biz de 1. dünya sonrası Anadoluyu yakıp yıkan yunanlılardan tazminat isteyelim. olsun bitsin
    Cevapla
  • kasım 8 yıl önce Şikayet Et
    aslında yunanla alman arasında yapılan ayak oyunu ufak ödemelerın Yunanlılara yapılıp, türkiyenın olmayan ermenı soykırımı için alt yapı olsturmaktır.bu bir tuzaktır ve topun ağzında türkiye vardır.almanlar Yunanlılara tazminat öderse, türklerınde ermenılere tazmınat ödemesi gündeme gelecektir ki,bızımde soykırımı asla kabul etmeyısımızın altında yatan budur.yoksa papa mapa obama mobama soykırımdemıs dememıs ne yazar?
    Cevapla
  • düzeltme 8 yıl önce Şikayet Et
    başbakan özür falan dilememiştir, sadece geçmişteki her iki tarafta yaşanan acılardan dolayı taziyelerini bildirmiştir, ikisi de çok farklı şeylerdir.
    Cevapla
  • isim 8 yıl önce Şikayet Et
    düzeltme: Başbakan özür falan dilememiştir, sadece geçmişte iki taraftan da insanlar öldü diyerek üzüntüsünü bildiren "taziye" açıklamıştır, ikisi çok farklı şeylerdir. Ayrıca almanlar yunanlılara tazminat ödüyorsa, yunanlılarında işgalden dolayı bize tazminat ödemesi gerekir.
    Cevapla
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    eski başbakanımız Ermenilerden özür dileyerek oluşumun önünü açılmıştır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle