Hong Kong'dan HSBC'ye süper davet

Hong Kong Parasal Otoritesi HKMA'dan, İngiltere'nin en büyük bankası HSBC'ye süper davet.

Hong Kong'dan HSBC'ye süper davet
Hong Kong'dan HSBC'ye süper davet
GİRİŞ 28.04.2015 12:00 GÜNCELLEME 28.04.2015 12:00

Hong Kong Parasal Otoritesi (HKMA), İngiltere'nin en büyük bankası HSBC'nin küresel yönetim merkezini Londra'dan Hong Kong'a taşıması halinde pozitif tutum alacaklarını duyurdu.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan HKMA, Otorite'nin, HSBC Yönetim Kurulu'nun bankanın genel merkezinin konumlandırılması için en iyi yerin gözden geçirilmesi talebinin farkında olduğunu vurguladı.

Hong Kong'un bankacılık sektörünü en üst düzeyde temsil eden HKMA, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"HKMA, HSBC'nin değerlendirmesini izleyecektir. HSBC, Hong Kong'taki en büyük banka. Bankanın Hong Kong'la derin tarihsel bağları var. Kuruluşumuz HSBC'nin yönetim merkezini yeniden Hong Kong'a taşıması halinde pozitif bir tutum almaktadır."

HSBC'nin geçen hafta Londra'da düzenlediği toplantıda konuşan HSBC Grup Başkanı Douglas Douglas Flint, "Geniş stratejinin bir parçası olarak, bankanın yönetim kurulu, yönetime HSBC'nin genel merkezi için yeni ortam içerisinde en iyi yerin neresi olabileceğine bakmaya başlamamızı istedi. Bunun ne kadar sürebileceğini söylemek için çok erken, fakat çalışma halindeyiz" açıklaması yapmıştı.

Hong Kong'ta kuruldu

HSBC Grubu, 1865'te Hong Kong'da kurulan The Hongkong and Shanghai Banking Corporation Limited'ten doğdu. The Hongkong and Shanghai Banking Corporation, The British Bank of the Middle East'i (önceden Imperial Bank of Persia, bugünkü adıyla HSBC Bank Middle East) satın aldı.

1991 yılına HSBC Holdings kuruldu ve HSBC Grubu'nun merkez ofisi 1993 yılında Londra'ya taşındı. Dünya genelinde 87 ülkede yaklaşık 307 bin kişiye istihdam sağlayan HSBC, tüm dünyada yaklaşık 95 milyon müşteriye sahip.

KAYNAK: AA