Yunanistan'ı Türk Akımı kurtaracak

Rusya ve Yunanistan’ın 21 Nisan’da ‘Türk Akımı’ doğalgaz boru hattı projesi için anlaşma imzalamayı hedeflediği iddia edildi.

Yunanistan'ı Türk Akımı kurtaracak
Yunanistan'ı Türk Akımı kurtaracak
GİRİŞ 19.04.2015 07:21 GÜNCELLEME 19.04.2015 07:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bu iddianın sahibi Alman Spiegel dergisi. Dergi söz konusu anlaşma ile İflasın eşiğindeki Yunan hükümetinin böylece 5 milyar euro’luk kaynağa kavuşacağını savundu.

Der Spiegel, Yunanistan’ın Türk Akımı projesinin kendi topraklarında inşa edilecek kısmı için Rusya’dan alacağı 5 milyar euro’luk ön ödeme sayesinde, içine düştüğü borç sorunundan çıkabileceğini öne sürdü. Haberde, Rusya’nın Türk Akımı hattının Yunanistan’dan geçecek kısmının inşası için Atina yönetimine 3 ila 5 milyar dolar avans vereceği belirtildi. Anlaşmanın detaylarının Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın 8-9 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği Moskova ziyaretinde görüşüldüğü iddia edildi. Derginin Syriza partisinden bir yetkilinin açıklamalarına dayandırdığı haberine göre, Yunan ekonomisine 5 milyar euro getirebilecek Türk Akımı anlaşması, borç batağındaki ülke için ‘çıkış yolu’ olacak.
 
İSMİNİ SEVMEMİŞTİ
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Nisan’da Çipras ile görüşmesinin ardından ‘Yunanistan’a doğrudan kredi vermek yerine bu ülkede gerçekleştirilebilecek enerji projeleri için kaynak sağlayabileceklerini’ söylemişti. Türk Akımı doğalgaz boru hattı, Rus gazının Karadeniz’in altından geçerek Türkiye toprakları üzerinden Güney Avrupa ülkelerine ulaştırılmasını hedefliyor. Proje için Türkiye-Yunanistan sınırında dağıtım merkezi kurulması planlanıyor. Ukrayna’yı Rusya’dan Avrupa’ya gaz transitinde saf dışı bırakacak olan projenin 2019’da devreye alınması öngörülüyor. Çipras, boru hattının ismi dışında bir problem olmadığını, ‘Türk Akımı’ isminin Yunan topraklarında başka bir şekilde anılacağını söylemişti. 

YORUMLAR 11
  • syro 9 yıl önce Şikayet Et
    Ziniyeti bizim solcularla aynii
    Cevapla
  • vermeyin 9 yıl önce Şikayet Et
    boru yunanlara gitmesin canakkaleden gelip alsinlar türkiye biraz onlari zorlasin cünki bize zaten muhtaclar
    Cevapla
  • gerçekçi 9 yıl önce Şikayet Et
    onlar kendini kurtaracak da bizim menfaatimiz ne? öyle milletin ayak işlerini yapmayalım.
    Cevapla
  • hasan 9 yıl önce Şikayet Et
    buyuk bir kismi bizden gececek herhalde babamizin hayrina yapmayacagiz.. ayrica 300 milyar eurodan fazla borcu olan yunanistan icin 5 milyar euro cerez parasi bile degil. krizden kurtarmaz sadece cipras hukumeti gidene kadar zaman kazanmis olur..
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Uzun adama sesleniyorum ver parasını AL yunanistanı cepte rahat dursunlar.
    Cevapla
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    yakinda kendileri verecek hemde bedava...
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin borcu o alacaklari 5 milyar dolarin nereden baksan 60 kati. iste goruyoruz. bolgemizde gelismekte olan turkiye diger devletlere tek tek çizik atıyo. yakinda orta dogu ve balkanlarin en buyuk gucu olacagiz ve yeniden bizim sozumuz gececek insALLAH
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle