Ukrayna için 1 milyar dolarlık teklif

Ünlü yatırımcı George Soros, Ukrayna için ilginç bir teklifte bulundu.

Ukrayna için 1 milyar dolarlık teklif
Ukrayna için 1 milyar dolarlık teklif
GİRİŞ 30.03.2015 14:03 GÜNCELLEME 30.03.2015 14:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ünlü yatırımcı George Soros, Avrupa Birliği'nin Kiey'e ilave finansman sağlaması gerekirken Brüksel'in Ukrayna'nın mali durumunu göz ardı ettiğini savundu.  Soros, Avrupa'nın Yunanistan'ın sorunlarını çözmekle çok daha fazla meşgul olduğunu belirtti.Soros, Batılı ülkelerin özel yatırım konusunda yardımcı olmaları halinde Ukrayna'ya 1 milyar dolarlık yatırım yapmaya hazır olduğunu açıkladı. Batı'nın yatırımcılar açısından cazibesini artırrarak Ukrayna'ya yardımcı olabileceğini savunan Soros, bu noktada politik riskl güvencesinin şart olduğunu söyledi. 

''YUNANİSTAN'IN EURO BÖLGESİ'NDEN AYRILMA RİSKİ AZALDI''

Ünlü Yatırımcı George Soros, Avusturya'da yayınlanan Der Standard gazetesine verdiği demeçte Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması riskinin azaldığını söyledi.  Der Standard'ın sorularını yanıtlayan Soros, "Piyasalar, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması olasılığının yüzde 50-50 olduğunu konuşuyor. Ancak bana göre risk, Başbakan Çipras'ın Berlin'de Merkel ile yaptığı görüşmeden bu yana azaldı. Bana göre şu anda Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden ayrılması olasılığı üçte bir" dedi. Soros, Yunanistan'da büyük çoğunluğun Euro Bölgesi'nde kalınmasını istediğini de savundu.

YORUMLAR 2
  • Bekir Öztürk Sabanoglu 8 yıl önce Şikayet Et
    Ünlü Yatırımcı George Soros , neresi ünlü ? neyle ünlü oldu ? Google açin SOROS finansial yazin ve ibretle okuyun , benden bu kadar iyi segirler !
    Cevapla
  • Soros.. 8 yıl önce Şikayet Et
    Gürcistan'da, Ukrayna'da turuncu devrimleri niye destekledin? Canvas gurubu destekçileri darbelerle nasıl başa kendi adamlarını getirdi
    Cevapla