Rusya'dan çılğın proje! Amerika'yı ilgilendiriyor

Rusya Demiryolları Başkanı Yakunin, ABD’yi Asya üzerinden Avrupa’ya bağlayacak bir otoyol projesi açıkladı.

Rusya'dan çılğın proje! Amerika'yı ilgilendiriyor
Rusya'dan çılğın proje! Amerika'yı ilgilendiriyor
GİRİŞ 26.03.2015 09:26 GÜNCELLEME 26.03.2015 09:27
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Demiryolları Başkanı Vladimir Yakunin, ABD’yi Asya’ya Alaska üzerinden bağlayacak ve Avrupa’ya ulaşacak bir otoyol projesi önerdi.

The Siberian Times’da yer alan habere göre, proje Moskova merkezli Rusya Bilim Akademisi toplantısında paylaşıldı. Yakunin, “Bu hem devletler hem de medeniyetler arası bir proje. Bölge aynı zamanda bir gelecek projesine de ev sahipliği yapmış olacak” dedi. Sadece Rusya’nın doğu ve batı sınırları arasındaki mesafe 10 bin kilometreyi buluyor.
 

Otoyolun Sibirya’dan Alaska’ya nasıl geçiş yapacağına ilişkin ise açıklama yapılmadı. Bu iki nokta arasındaki mesafe 88 kilometreye yakın. Proje hayata geçerse Londra’dan New York’a gitmek isteyen bir kişi 20 bin 777 kilometrelik yol kat etmiş olacak.

YORUMLAR 2
  • Uğur b. 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılar abd'ye ya çalışmak için ya da turistik gezi amaçlı gidiyor yani uçakla ve kısa sürede. hic kimse 20 bin küsür km yolu karayoluyla gecip gitmez tamamen rusyanin menfaatine yönelik bi çalışma. is hayatı için konusursak avrupadan kalkan gemiler atlas okyanusunu gecip coktan amerikaya varmış olur zaten!!
    Cevapla
  • Mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Tren petrolle değil elektrik enerjisiyle çalışır ve çok ucuz bir ulaşımdır. Gemi ise hem pahalı hem de uzun süren ulaşımdır. Zaten bunun asıl amacı yük ve doğalgaz taşımacılığıdır. Ayrıca turistik amaçlı da kullanılabilir. Tüm dünyayı trenle dolaşacak çok insan da olacaktır.
    Cevapla