Irak'ın petrol gelirleri 2 milyar dolar düştü

Irak'ın ocakta petrol ihracatından elde ettiği gelir de aynı dönemde 2 milyar dolar azaldı.

Irak'ın petrol gelirleri 2 milyar dolar düştü
Irak'ın petrol gelirleri 2 milyar dolar düştü
GİRİŞ 16.02.2015 11:10 GÜNCELLEME 16.02.2015 11:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Irak'ın ocak ayı petrol ihracatı bir önceki aya göre yüzde 12,4 azalarak 78,6 milyon varil olarak gerçekleşti.

Irak Petrol Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin ocak ayında petrol ihracatından elde ettiği gelirler bir önceki aya göre 2 milyar dolar azalarak 3,2 milyar dolara geriledi.

Aralık ayında toplam 91,2 milyon varil petrol ihraç eden Irak, bu satışlardan 5,2 milyar dolar gelir elde etmişti.

Aralıkta yapılan ihracatta varil başına ortalama fiyat 56,59 dolar olurken, bu rakam ocak ayı için 41,4 dolar olarak gerçekleşti.

Irak Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada, ocak ayı petrol ihracatında meydana gelen düşüşe sebep olarak güney limanlarındaki kötü hava şartlarını gösterirken, meydana gelen düşüşü telafi etmek için gelecek aylarda ihracatı arttıracaklarını bildirdi.

Dünyanın dördüncü en büyük petrol rezervlerine sahip olan Irak, gelirlerinin yaklaşık yüzde 95'ini petrol satışlarından sağlıyor. Ülke 2015 bütçesini varil başına petrol fiyatını 56 dolar baz alarak hazırladı.

Irak Petrol Bakanı Adil Abdel Mehdi de 2015 yılı için günlük 3,3 milyon varil petrol ihracatı öngördüklerini söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • keske 9 yıl önce Şikayet Et
    herşey hakkaniyetle olsaydı petrol bu kadar çok pahalı olmasaydı bu savaşlarda olmazdı.Fakat 6 ıncı aydan sonra hala devam ederse küçüğü büyüğü petrol firmaları işçi çıkarmaya başlayacaklarmış.Bu tabi beklenmedik bir durum süre olarak bakalım bize dokunmasın ucu böyle devam ederse yandi keten helva mı derler tam da o yani olur
    Cevapla