Nutella'nın mucidi Michele Ferrero öldü

Nutella olmak üzere Kinder ve Ferrero Rocher çikolataları gibi ürünlerin üreticisi olan Ferrero Grubu'nun sahibi Michele Ferrero öldü.

Nutella'nın mucidi Michele Ferrero öldü
Nutella'nın mucidi Michele Ferrero öldü
GİRİŞ 15.02.2015 13:58 GÜNCELLEME 15.02.2015 13:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Başta ünlü çikolata-fındık ezmesi Nutella olmak üzere Kinder ve Ferrero Rocher çikolataları gibi ürünlerin üreticisi olan Ferrero Grubu'nun sahibi Michele Ferrero, Monte Carlo'daki evinde 89 yaşında hayatını kaybetti.

“Nutella'nın babası" olarak anılan Michele Ferrero, İtalya'nın Piyemonte bölgesindeki Alba kasabasında yaşayan annesi Piera ve babası Pietro Ferrero'nun 1946 yılında bir pastaneden fabrikaya dönüştürdüğü markayı dünya devi haline getirmeyi başarmıştı.

İTALYA'NIN EN ZENGİNİYDİ

Forbes dergisinin listesinde son 7 yıldır İtalya'nın en zengin işadamı olarak gösterilen, dünya sıralamasında da ilk 100'de yer alan Michele Ferrero ve ailesinin toplam serveti 23,5 milyar doları buluyor.

Michele Ferrero, 53 ülkede faaliyet gösteren, Türkiye de dahil dünya çapında 20 üretim merkezi bulunan ve 34 bin kişiye istihdam sağlayan Ferrero Grubu'nun yönetimini 1997 yılında oğulları Pietro ve Giovanni'ye bırakarak emekliye ayrılmıştı.

Ancak Pietro Ferrero, sosyal teşebbüsler için bulunduğu Güney Afrika'da bisiklet kullandığı sırada, henüz 48 yaşındayken kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmişti. 
O tarihten bu yana grubun yönetimi 3. kuşağın son temsilcisi Giovanni Ferrero'da bulunuyor. 

Uzun süredir hasta olduğu belirtilen Michele Ferrero'nun cenaze tarihine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

SAVAŞ KITLIĞINDAN DOĞAN LEZZET

İtalyan pasta şefi Pietro Ferrero, 1940'lı yılların başında, 2. Dünya Savaşı sırasında beliren malzeme azlığı nedeniyle çeşitli denemeler yapıyordu.

Ferrero 1946 yılında, kakao sıkıntısı nedeniyle, yaşadığı bölgede bol miktarda bulunan fındığı çok, kakao ile şekeri ise daha az kullandığı, Nutella'nın ilk versiyonu olan "Giandujot" ürününü geliştirdi.

Yaratıcı kişiliği ile bilinen Pietro Ferrero savaştan sonra, 1950'li yılların başında ise çikolata barı şeklindeki bu ürünü ekmeğe sürülebilir hale getirdi.

Böylece, pürüzsüz bir yapıya sahip ve bol fındıklı kakao karışımı olan ve Nutella'nın atası olarak anılan "Supercrema Giandujot" ortaya çıktı.

Pietro Ferrero'nun 1949 yılında yaşama veda etmesi üzerine fabrika yönetimini kardeşi Giovanni devraldı.

Ferrero, yurtdışındaki ilk üretim merkezini 1956 yılında Frankfurt'ta açtı.
1957 yılında Giovanni Ferrero'nun da ölümü üzerine bayrak, kardeşi Pietro'nun oğlu Michele'ye geçti.

YORUMLAR 8
  • bigmücahid2002 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyonizme destek ile yahudi ile alışverişi aynı kefeye koymamak lazım. Yahudi is adamları ile ticaret caiz ancak siyonizme hizmet ettikleri biliniyorsa uzak durmak lazım.
    Cevapla
  • recep 9 yıl önce Şikayet Et
    tercihim sarelle ve torku , çok ürünlerinde glikoz ve fruktoz yok sarelle veya torku dan daha kalite istiyorsanız isviçre malı çikolatalar helal mi harammı belli değil bunlarda TUZ RUHU (HİDROKLORİK ASİT ) İLE YAPILAN ÇİKOLATA TATLI VE DİYABETE HAYIR !!!
    Cevapla
  • zafer 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında yapımı çok basit birşey... kakao ve fındık,birazda bitkisel yağ.bir nevide çikolata sayılır,çikolatanın krem şekli yani.belki çok daha önce bulunduda ,patentini almayı adam akıl etti.
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye yıllık fındık üretimi yaklaşık 600 bin tondur. Yıllık iç tüketim ise en iyi zamanında bile 100 bin tonu geçmemektedir. Hele hele iç fındığın kilosu 55 TL iken bu tüketim değerleri hayal ötesidir. geri kalan ise ihraç edilmektedir. Tek başına Nutella Türk fındığının yaklaşık dörtte birini ithal etmektedir. Nutella, Mars, Cadbury, Nestle gibi dev firmalar olmasa fındık elde kalır ve kabuklu fındığın kilosu 1 TL bile etmez. Bu gibi dev firmaların alımlarına devam etmesi ve fındıklı ürün yapan firma sayısının artması en büyük temennimiz olacakken, yok şunun sahibi Yahudi yok İtalyan.... BUNLAR BOŞ LAFLAR!!!. Sayesinde bir çok Karadeniz köylüsü ekmek yemektedir. Toprağı bol olsun...
    Cevapla
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Yav he he... O saydıklarının, sahildeki çocukları öldüren İsrail'i desteklediklerini bilmiyor musun? İnsafa davet ediyorum seni.
    Cevapla
  • Nutella=Boykot 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahudinin Nutellasini evime hiç almadimAllah'ınizniyle de ALMAM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle