Krizden kurtulmak için onu bile satacak

Yunanistan Başbakanı Çipras, yeni hükümetin seçim öncesi vaatlerinin tamamını eksiksiz olarak yerine getirmekte kararlı olduğunu söyledi.

Krizden kurtulmak için onu bile satacak
Krizden kurtulmak için onu bile satacak
GİRİŞ 09.02.2015 02:05 GÜNCELLEME 09.02.2015 03:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Parlamentoda başlayan yeni hükümet için yapılacak güven oylaması tartışmaları öncesinde hükümetin programını açıklayan Çipras, "Herkes bilsin ki Yunan halkının 25 Ocak'ta bize verdiği yetkiyi müzakere etmiyoruz. Hükümetin geri alınamaz kararı, seçim öncesi vaatlerini tutarak bunların tamamının uygulanmasıdır. Bu taahhüdümüz, vatandaşlarımızı doğrudan ilgilendiren tüm konularda müzakere edilemez çekirdeği oluşturmaktadır" dedi.

'RADİKAL TEDBİRLER'

Yeni hükümetin öncelikli hedefinin ülkedeki mali krizin açtığı yaraları sarmak ve insani krizle mücadele etmek olduğunu bildiren Başbakan Çipras, bu kapsamda radikal kararlar alındığını anlattı.

Çipras, öncelikli olarak uygulanacak tedbirleri şöyle sıraladı:

'BAKANLARIN KULLANDIĞI OTOMOBİL SAYISI AZALTILACAK'

''Bakanlıklar çok sayıdaki danışmanlar ve geçici olarak işe alınan memurlardan arındırılacak. Bakanların kullandığı otomobillerin sayısı yarıya indirilecek ve milletvekillerine tahsis edilen araçlar iptal edilecek.

'HÜKÜMETİN 3 UÇAĞINDAN 1'İ SATILACAK'

Hükümete ait üç özel uçaktan biri satılacak. Başkanlık konutundaki ve bakanlıklardaki personel sayısı yüzde 30 oranında azaltılacak. Bakanların korumakla görevli polisler vatandaşları korumak için caddelerde ve semtlerde görevlendirilecek. İşten çıkarılan kamu çalışanları yeniden işe alınacak ve çalışma koşulları ve önceki hükümetler tarafından memorandumlar gereği kısıtlanan özlük hakları yeniden belirlenecek.

Kamu ihaleleri yeniden gözden geçirilecek ve vergi kaçakçılığıyla mücadele kapsamında, gümrüklerde kontroller yoğunlaştırılacak. Vergi mükelleflerine 12 bin avroya kadar muafiyet getirilecek ve yüksek gelirlilerden daha fazla vergi alınacak. 

'DÜŞÜK MAAŞLI EMEKLİYE BİR MAAŞ İKRAMİYE'

Asgari maaş bir yıl içerisinde aşamalı olarak 750 avroya çıkarılacak. Kapatılan Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu (ERT) yeniden yapılandırılarak faaliyete geçirilecek. Ülkede bulunan yasal göçmenlerin insan hakları kapsamında Yunan vatandaşlığına geçmelerindeki zorluklar ortadan kaldırılacak.

Emekli maaşlarında daha fazla kesinti olmayacak ve düşük maaşlılara yılbaşında bir maaşlık ikramiye verilecek. Ülkenin doğal zenginliklerinden elde edilecek gelirler için özel bir fon kurulacak ve burada biriken meblağ öncelikli olarak sosyal sigorta kurumlarına destek olarak kullanılacak.''

MİLLİ SERVETİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ DURDURULACAK

Çipras ayrıca, önceki hükümetler tarafından imzalanan memorandumlarla ilgili parlamento çerçevesinde idari soruşturma başlatacaklarını ve Yunanistan'ın milli servetinin ve doğal kaynaklarının özelleştirilmesi durdurularak, bu konuda atılacak adımlarda ülkenin ve halkın çıkarlarının göz önüne alınacağını kaydetti.

YORUMLAR 10
  • Nazım Zengin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu emperyalizm denen iblis, kendini doğuran yunan medeniyetinin çocuklarını bile yiyor... Zamanında AB'ye alınsaydık muhtemelen biz de aynı şeyleri yaşıyor olacaktık... Geçmişte çok kötü yönetilmemize rağmen bu kadar batak bir duruma düşmediğimiz için Allah'a şükretmek lazım... AB yalakaları bu duruma ne derler ki acep?
    Cevapla
  • etem tezcan 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin, adamlar kendi paraları cinsinden 750 asgari ücretle geçinmeye çalışıyorlar, bizimki 950 civarında
    Cevapla
  • erendb 9 yıl önce Şikayet Et
    f-16 larıdasatsın bize, nasılsa uçuracak paraları kalmamış,boş yere paslanmasın.
    Cevapla
  • irfan 9 yıl önce Şikayet Et
    Batmak üzere olan bir devletten beklenmeyecek olan şey asgari ücret 750 euro şaka gibi
    Cevapla
  • fatih yıldırım 9 yıl önce Şikayet Et
    Uçaklarına Türkiye talip olsa hiç fena olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle