Faiz sinyali başka bahara!

FED'den piyasaların gün boyu nefesini tutup beklediği açıklama geldi.

Faiz sinyali başka bahara!
Faiz sinyali başka bahara!
GİRİŞ 29.01.2015 00:12 GÜNCELLEME 29.01.2015 01:56
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği kararı açıkladı. Fedyılın ilk Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında faiz değişikliğine gitmezken, faiz artışına yönelik bir sinyal de vermedi.
 
KÜRESEL GELİŞMELERİ PAS GEÇTİ 

Faiz artışı konusunda ‘sabırlı’ olunacak açıklamasını yineleyen Fed’in açıklamasında küresel çaptaki ekonomik gelişmelere değinmemesi dikkat çekti.
Fed yetkilileri ABD'de güçlü bir büyüme yaşandığına ve istihdam piyasasında güçlü bir iyileşme görüldüğünü düşünüyor.
 
Fed yetkilileri ABD'de enflasyonun geçici nedenlerle daha düşük seviyeleri gördükten sonra bankanın hedefi olan yüzde 2 seviyesine çıkacağına işaret etti. 
 
Fed 16-17 Aralık’taki son toplantıda faiz artışı noktasında sabırlı olacağını açıklamış, Başkan Janet Yellen Nisan ayına kadar faizlerin artırılmasının söz konusu olmadığını söylemişti. Bugün sona eren toplantının ardından yeni kurallar gereği basın toplantısı düzenlenmedi.

YORUMLAR 2
  • Ken 9 yıl önce Şikayet Et
    O değil de Dolar ne olacak böyle? Tamam Borsamız petrol fiyatları ile rahatlıyor ama böylesi bir Dolar paritesi alım gücünü mahveder ve ürün fiyatlarında inanılmaz yükselişlere neden olur. Önümüzde bir seçim daha var ki seçim dönemi dolar hep yükselir, bu hali ile bile yüksek iken seçim dönemini düşünmek bile istemiyorum. Ben yine de yatırımı borsadaki şirketler ile bir miktar altın olarak tutmayı daha makul buluyorum. Sonuçta dolar çıkar ise hayat pahalı olacak bu kesin dolar alarak doları değerli kılarım sonra da zamlanan kirayı kapatmaya çalışırsam bu kısırdöngünün bana ve çocuklarımıza ne yararı var?
    Cevapla
  • adem apak 9 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin bizim merkez Bankamız sizin isteklerinizi zaten yapıyor siz neyin mücadelesini veriyorsunuz ..!
    Cevapla