Yunanistan'ı rahatlatan açıklama

Avrupa Birliği Komisyonu Ekonomi Temsilcisi Pierre Moscovici, AB'nin Yunanistan'a yardımının süreceğini bildirdi.

Yunanistan'ı rahatlatan açıklama
Yunanistan'ı rahatlatan açıklama
GİRİŞ 28.01.2015 13:38 GÜNCELLEME 28.01.2015 13:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Le Parisen gazetesine konuşan Moscovici, Yunanistan'da genel seçimlerin ardından iktidara gelen SYRIZA ile ilişkilerin kesilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.

Moscovici, ''AB Komisyonu, Yunanistan'a yardım ediyor ve bu yardım sürecek. Şu anda bunun kesilmesi söz konusu değil'' dedi.

Yunanistan'a yönelik mali yardım programının nasıl süreceği konusunda yeni yönetimle görüşme masasına oturacaklarını kaydeden Moscovici, ''Bizim arzumuz Yunanistan'ın borçlarını kapatıp, ekonomik büyüme ve istihdamı sağlaması ve Avro bölgesinde kalması'' dedi.

Yunanistan'ın yeni Başbakanı Aleksis Çipras, ülkesinin borçlarının ödenmesinin yeniden yapılandırılması için AB ve uluslararası kuramlarla müzakere masasına oturmak istediğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    eger ben yunanistanın yerinde olsaydım şu açıklamayı yapardım " AB ye çok tşk ler onlarlada görüşebiliriz AMA kesinlikle biz kendi programımızı uygulucaz dışardan dayatmaları asla kabul etmeyiz kendi yolumuzda gidicez" derdım
    Cevapla
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    AB desteğini çekse Yunanistan anında çöker. Yunanlılar yıllarca AB desteğiyle yaşadılar. Alman çalıştı, Yunanlı siesta yaptı. Şimdi hangi yüzle ve hangi güçle kafa tutacaklar?
    Cevapla
  • sadece sana 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadas sen o zaman niye aday olmadin ki, tüüüüüh !!!
    Cevapla