İngiltere faiz oranlarını değiştirmedi

İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faiz oranını değiştirmeyerek, tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 0,5'te tuttu.

İngiltere faiz oranlarını değiştirmedi
İngiltere faiz oranlarını değiştirmedi
GİRİŞ 08.01.2015 14:46 GÜNCELLEME 08.01.2015 14:46

İngiltere Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, ocak ayı toplantısında yüzde 0,5 olan politika faizinde ve 375 milyar sterlin düzeyindeki tahvil alım miktarında değişiklik yapılmadığı bildirildi.

BoE Para Politikası Kurulu'nun 5-6 Kasım tarihli toplantısının tutanaklarında, kurulun yedi üyesinin yüzde 0,5 oranındaki politika faizini aynı seviyede tutmak yönünde oy kullandığı, iki üyenin ise faizlerin 0,25 baz puan artırılması yönünde oy kullandığı açıklanmıştı.

Tutanaklarda risk dengesinin görünümüne ilişkin PPK içerisinde görüş ayrılıkları olduğu belirtilirken, bu görüş ayrılıklarının bir kısmının İngiltere'nin büyümesinde yaşanabilecek bir zayıflamayı temel alırken, diğerlerinin ise vaktinden önce sonlandırılacak gevşek politikaların yaratabileceği enflasyon artışı endişelerine dikkati çektiği ifade edilmişti. Tutanaklarda, BOE PPK üyelerinde Ian McCafferty ve Martin Weale'nin faiz oranlarının artırılmasında yana oy kullandığı ifade edilmişti.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney, daha önceki konuşmalarında olası bir faiz artışının kademeli şekilde yapılacağını belirterek, bu yılın ilkbahar aylarında faizlerin artırılabileceğine işaret etmişti.