Rusya'dan o ülkeye çok ağır darbe! Yasaklandı

ABD ve Avrupa'nın yaptırımları Rusya üzerinde bir baskı oluştururken, Vladimir Putin, karşı yaptırımlara bir yenisini daha ekledi.

Rusya'dan o ülkeye çok ağır darbe! Yasaklandı
Rusya'dan o ülkeye çok ağır darbe! Yasaklandı
GİRİŞ 30.12.2014 04:36 GÜNCELLEME 30.12.2014 14:39
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya, Polonya da dahil olmak üzere yaptırımları destekleyen birçok ülkeden meyve ithalatını yasakladı. Polonya Rusya'nın Ukrayna'da attığı adımları ciddi şekilde eleştirmişti.

Uluslararası Ticaret Merkezi'ne göre yasak, geçtiğimiz yıl Rusya'ya 380 milyon dolardan fazla bir gönderim yapan ve dünyanın en büyük elma ithalatçısı olan Polonya üzerinde etkili oldu.

PUTİN'E ESKİ DOST İŞADAMINDAN DESTEK

Reuters'de yer alan habere göre, Polonya'da elma yetiştiricileri bu durumdan olumsuz etkilenirken, yasak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in eski bir arkadaşı için fırsat oldu. Rusya'nın Polonya'dan elma ithalatını yasaklama kararı almasının ertesi gününde, Putin'in güç sahibi olduğu yıllarda petrol ticareti ile bir servet elde eden Gennady Timchenko, Rusya'nın en büyük elma yetiştiricilerinden birinin çoğunluk hissesi için satın alma teklifinde bulundu.

''RUSYA'DA TÜKETİLEN BİR NUMARALI MEYVE''

Timchenko'nun yatırım şirketi Volga Group, artık Rusya'nın güneyindeki Krasnodar bölgesinde meyve bahçeleri bulunan Alma Holding'in yüzde 40'ına sahip.

Timchenko röportaj taleplerini karşılıksız bırakırken, Volga Group'tan Reuters'e yapılan açıklamada "Elma Rusya'da tüketilen bir numaralı meyve. Rusya dünyanın en büyük elma ithalatçısı ve talebin yarısından azı ülkede üretiliyor. Şirket için iyi bir fırsat olarak görüyoruz" denildi.

YORUMLAR 9
  • SeZer 9 yıl önce Şikayet Et
    ''adam bizim uzundan daha diktator cikti'' demis Kabiz rumuzlu arkadas , Bizim uzun adam cumhurun sectigi reis! Halkin Baskanina hakaret etme! Diktator olsaydi bu kadar kufur bu kadar muktedir olma, istiklal mucadelesi vermezdi! maden suyu ic, yardimci olsun hazimsizligina!
    Cevapla
  • Konevi 9 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın tekrar ayağa kalkması ve Batı Bloğu'na alternatif olması Türkiye'nin jeopolitik değerini tekrar gündeme getirecektir. Ekonomik faydalarından ziyade önemli olan budur. Putin dik dursun ki, Batı bizi kaybetmemek için bize yüklenemesin.
    Cevapla
  • nedir 9 yıl önce Şikayet Et
    Polonyayı gelen giden tokatlıyor.
    Cevapla
  • kabiz 9 yıl önce Şikayet Et
    adam bizim uzundan daha diktator cikti
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 9 yıl önce Şikayet Et
    Hani Rusya bitmişti mahvolmuştu, bunların hepsi ABD Senaryosu, Türkiye'yide soğutmak Rusya'dan uzaklaştırmak için de biraz. Rusya ile yakınlaşmaya başladığımız bu dönemde...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle