İran'dan Arabistan'a: Aşağılık ve sefillik...

Petrol fiyatlarının düşüşüne tepki gösteren İran Adalet Bakanı Mustafa Pur Muhammedi, Suudi Arabistan yönetimine ağır suçlamalarda bulundu.

İran'dan Arabistan'a: Aşağılık ve sefillik...
İran'dan Arabistan'a: Aşağılık ve sefillik...
GİRİŞ 24.12.2014 13:19 GÜNCELLEME 24.12.2014 13:19
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Katıldığı bir toplantıda petrol fiyatlarının düşüşünü değerlendiren Pur Muhammedi, Suudi Arabistan’ın izlediği yolun, İslam ülkelerinin petrol gelirlerinin yağmalanmasına neden olduğunu öne sürdü. İranlı bakan, "Bu, Suudi Arabistan’ın katlandığı bir aşağılık ve sefilliktir" diye konuştu.

ABD ve İran düşmanlarına seslendiği belirten Pur Muhammedi, "Sizler el ele verip bir taraftan petrol fiyatlarını düşürüp diğer taraftan siyasi ve psikolojik baskılarla İran halkının iradesini düşürmek istiyorsunuz. Halbuki İran halkı daha önce bundan ağır baskılara maruz kaldı ancak yılmadı" dedi.

İran’ın ekonomik olarak sıkıntıda olduğunu itiraf eden Pur Muhammedi, "Fakat düşman geri adım atmayacağımızı bilmeli” ifadesini kullandı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, daha önce yaptığı açıklamada petrol fiyatlarındaki düşüşü Müslümanlara karşı bir komplo olarak değerlendirmişti.

YORUMLAR 8
  • ADALET 9 yıl önce Şikayet Et
    ISALAH GÜNÜN BIRINDE SUDI ARABISTANIN PETROLIDE BITER ALLAH VERMEYI BILIRSE ALMAYIDA BILIR;
    Cevapla
  • alper 9 yıl önce Şikayet Et
    20 dolarlık petrolu Amerikalıların Irakı işgaliyle 100 dolara satma şansını yakalayan İran,gerçeklerle karşılacınca bedavadan yaşamayacağını anladı kafası haliyle bozuluyor.Güçlü bir İran her zaman başımıza bela olur bu açık,ayrıca bunların islamı yorumları bence Kurana aykırı.
    Cevapla
  • napsitli 9 yıl önce Şikayet Et
    duzenbaz iranlilar sizin ne kalles millet oldugunuzu cok iyi biliyoruz umarim cok daha beter olursunuz
    Cevapla
  • dogahan 9 yıl önce Şikayet Et
    iran muslümanmı ?müslüman düşmanı ,mı?
    Cevapla
  • dede 9 yıl önce Şikayet Et
    biri ışidci biri esedçi..ortak yönleri ise ikisi de sisi'ci...islamın iki yüzkarası vehhabi ve şia...şimdiki tüm savaşlar vehhabi-şia savaşıdır ölenler tüm müslümanlardır....yeyin birbirinizi afiyet olsunn !!
    Cevapla
  • dede 9 yıl önce Şikayet Et
    cahilsin biliyosun demi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle