Putin acı gerçeği açıkladı: Kriz 2 yıl sürebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülke ekonomisinin iyi olduğunu, dış etki ile yaşanan sorunların ise iki yıl sürebileceğini söyledi.

Putin acı gerçeği açıkladı: Kriz 2 yıl sürebilir
Putin acı gerçeği açıkladı: Kriz 2 yıl sürebilir
GİRİŞ 18.12.2014 13:40 GÜNCELLEME 18.12.2014 14:41
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu yıl onuncusu düzenlenen yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada Rusya ekonomisinin iyi yolda olduğunu, 2014’de ekonomik büyümenin yüzde 0,6’yı bulacağını söyledi. Putin dış etki ile yaşanan sorunların iki yıl kadar devam edebileceğini belirtti.

KRİZ 2 YIL SÜRECEK

Rusya’da krizin hep devam edeceğini kimsenin söyleyemeyeceğini vurgulayan Rus lider, “Her şeyi hesaplamak mümkün değil. Bir anda düzelmeye de başlayabilir. Merkez Bankası ve hükümet doğru adımlar atıyor. Fakat bazı konularda daha hızlı hareket edilebilir. Bu durumdan tamamen olumlu çıkacağız. İki yıl bu kriz devam edecek, ancak dünya ekonomisi büyüyor. Büyümekten başka şansımız yok.” dedi.

419 MİLYAR DOLARIMIZ VAR!

Rusya’nın 419 milyar dolar rezervi olduğunu, bunları kullanarak sosyal sorumluluklarını yerine getireceğini belirten Putin, “Merkez Bankası bu rezervleri boşuna tutmuyor…” değerlendirmesinde bulundu.

KRİZ DIŞ ETKİLERDEN KAYNAKLI

Ukrayna krizi, dış yaptırımlar, petrol fiyatlarının gerilemesi nedeni ile mali piyasalarda yaşanan sorunları değerlendiren Putin, gelişmelerin büyük çoğunluğunun dış etkilerden kaynaklandığını ifade etti. 

ELİMİZDEN GELENİ YAPTIK

Putin, “Ekonomik sorunlarda dış ekonomik nedenler var. Ancak biz ekonomiyi çeşitlendirmek için elimizden geleni yaptık. Merkez Bankası ve mali otoritelerin rublenin istikrarı konusunda elinden geleni yaptı. Ancak zamanlama ve etkin çözüm konusunda sorular var…” değerlendirmesinde bulundu.

KAYIP 100 MİLYAR DOLAR

Petrolde yaşanan düşüşten kaynaklı bu zamana kadar 100 milyar dolar kayıpta olan Rus ekonomisi sürpriz bir müdahale ile Ruble'deki düşüşü frenledi. Rusya Maliye Bakanlığı doların yükselişini engellemek için 7 milyar dolar civarında döviz stoğunu piyasaya sürdü. Öte yandan bir dizi önlem alan Rusya Merkez Bankası ise Rus bankalarına ve finans şirketlerine ihtiyaç duymaları halinde sermaye yardımı yapılacağını açıkladı.
 

YORUMLAR 16
  • kriz 9 yıl önce Şikayet Et
    dikkat edin Turkiye kiminle saglam isbirligi icerisine girse orada kriz cikiyor...
    Cevapla
  • Sleutel 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hacli hamlesi Buyuk Turkiye ve rusya nin onunu kesmek, Bizim bizden baska dostumuz yok.
    Cevapla
  • Sleutel 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu hacli hamlesi Buyuk Turkiye ve rusya nin onunu kesmek, Bizim bizden baska dostumuz yok.
    Cevapla
  • ......... 9 yıl önce Şikayet Et
    torbası düşen atlar gibi düşünüyor birde naasrettin hocanın hindisine benzemiş adam çok pis düşünüyor
    Cevapla
  • alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    yiyin birbirinizi koftehorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle