Carney: Petroldeki düşüş bizi destekliyor

BoE Başkanı Carney, petrol fiyatlarındaki zayıflamanın İngiltere ekonomisinin büyümesi için destekleyici olduğunu kaydetti.

Carney: Petroldeki düşüş bizi destekliyor
Carney: Petroldeki düşüş bizi destekliyor
GİRİŞ 16.12.2014 13:44 GÜNCELLEME 16.12.2014 13:44

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Mark Carney, petrol fiyatlarındaki zayıflamanın küresel ekonomi ve İngiltere ekonomisinin büyümesi için destekleyici olduğunu kaydetti.

Carney, Finansal İstikrar Raporu toplantısında küresel piyasalardaki gelişmeleri değerlendirerek, petrol fiyatlarının etkilerine değindi.

BoE Başkanı Carney, "Petrol fiyatlarındaki sert düşüş, küresel ekonomi ve İngiltere ekonomisinin büyümesi için destekleyici. Pozitif bir gelişme fakat bu durum aynı zamanda finansal istikrar için bazı riskleri de getiriyor" dedi.

İlerleyen dönemde küresel jeopolitik riskleri artabileceğine dikkati çeken Carney, "Enflasyon beklentileri Avro Bölgesi gibi zaten çekirdek enflasyonun zayıf olduğu, nominal gelir artışının yavaşladığı ve artan borç yükünün olduğu ekonomilerde daha da kötüleşebilir" uyarısını yaptı.

İngiliz bankalarına uygulan stres testinin bugün açıklanan sonuçlarını da değerlendiren Mark Carney, şunları söyledi:

"Testin sonuçları ana bankacılık sisteminin, 2013 yılında yapılan sermaye uygulamasından bu yana dikkate değer şekilde daha dirençli olduğunu göstermektedir. Daha da önemlisi, sonuçlar bankacılık sisteminin ağır bir şok yaşanması halinde bile hane halkına ve işletmelere hizmet vermeye devam edebileceğini gösteriyor."