Petrol fiyatları 4 yılın dibinde

OPEC'in petrol üretimini kısmama kararını almasının ardından petrolün varil fiyatı 74 dolar seviyesine inerek en düşük seviyesini gördü.

Petrol fiyatları 4 yılın dibinde
Petrol fiyatları 4 yılın dibinde
GİRİŞ 27.11.2014 18:28 GÜNCELLEME 28.11.2014 06:24
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Brent petrolü OPEC'ten üretim kesintisi gelmemesi sonrasında 75 doların altına girdi.  Uluslararası piyasalarda Brent petrolün fiyatı 74.75 dolara gerileyerek Eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

OPEC üyesi 12 ülkenin petrol bakanları, düşen petrol fiyatlarını görüşmek üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat süren toplatıdan sonra petrol üretiminin mevcut düzeyinde devam etmesi kararı alındı. Buna göre günlük 30 milyon varil üretim yapan OPEC üyeleri, mevcut üretimlerine devam edecek.

OPEC Genel Sekreteri Abdullah El-Bedri, toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, petrol piyasasına ilişkin arz-talep yönlü verileri ele aldıklarını söyledi. Geçen aydan beri düşen petrol fiyatlarının endişeye yol açtığını hatırlatan El-Bedri, üyelerin küresel ekonomik büyümeyi olumsuz etkilemeyecek fiyat istikrarından yana olduğunu ve bütün üreticilerin düzgün gelir elde etmelerine izin verdiklerini söyledi.

Piyasa dengelerinin sağlanması için OPEC'in üretim seviyesini günlük 30 milyon varilde korumaya karar verdiklerini kaydeden El-Bedri, üye ülkelerin petrol piyasasında meydana gelecek olumsuzluklara karşı cevap vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Dünya ekonomisiyle ilgili gelecekteki gelişmelerle ilgili risk ve belirsizliklere karşı koymak için anlaştıklarını ifade eden El-Bedri, petrol piyasasındaki arz ve talep gelişmelerini yakından izleyeceklerini aktardı.

Toplantı sonrasında gazetecilerin soruların yanıtlayan Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Al-Naimi, petrol üretiminde kesinti olmayacağını ve bu konuda üyeler arasında birlik olduğunu söyledi.

İran Petrol Bakanı Bicen Namdar Zengene ise kararın ortak alındığını belirterek, mevcut üretimin korunması kararından dolayı kızgın olmadıklarını söyledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • saftırık 9 yıl önce Şikayet Et
    dünyada bu kadar fiyatı düşmesine rağmen türkiyede düşmedikten sonra ,kilisenin papazı....
    Cevapla
  • gokhan 9 yıl önce Şikayet Et
    petrolun varili başı inmesi cıkması hiç önemli degil bizde insede zam cıksada zam her zaman her seye bir kılıf bulunur sorun yok durmak yok yola devam
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    beenzin 1 lira olmalı 10 sene boyunca
    Cevapla
  • abdurrahman 9 yıl önce Şikayet Et
    norvec avrupa ulkelerine petrol satiyor oralarda perol norvecten ucuz satiliyor halka. bnezin fiyati 15 kron dizel 14 kron. parayida perol sirketleri gøturuyor
    Cevapla
  • ahmet 9 yıl önce Şikayet Et
    patrol varil fiyatlarının düşmesi cari açık açısından olumlu. 2015 yılnda çari açıkga olumlu yansıyacak. fakat iç piyasaya yansıması deprem gibi olmuyor. ama olsun paramız dışarı gideceğine devlete gitsin. bize hizmet olarak geri dönüyor. yeni türkiye yolunda bizim için güzel haber. iç piyasaya yansımasada güzel haber. varil başı 40dolar olması temennisiyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle