Lübnan'dan Rusya'ya müthiş davet

Ülkenin kuzey bölgesini petrol ve doğalgaz yatırımları için bir merkeze dönüştürmek isteyen Lübnan, ilgili projeyi Rusya’ya teslim etti.

Lübnan'dan Rusya'ya müthiş davet
Lübnan'dan Rusya'ya müthiş davet
GİRİŞ 25.11.2014 00:21 GÜNCELLEME 25.11.2014 00:21

Rusya Bugün Haber Ajansına demeç veren Lübnan Ekonomi ve Ticaret Bakanı Alan Hakim, böyle bir açıklamada bulundu.

Konuşmasında Moskova ziyaretini değerlendiren Hakim, “Lübnan’ın kuzeyini petrol ve doğalgaz yatırımları alanında bir merkeze dönüştürmek istiyoruz. İlgili projeyi Rusya’ya sunduk. Rusya Enerji Bakanlığı öneriyi inceliyor” dedi.

 Devasa Rus pazarı ve Lübnan malları için oldukça yüksek potansiyel alıcı sayısının Lübnanlıların ilgisini çektiğini söyleyen Bakan, “Rus iş dünyası, öncelikle tarım ve gıda sektörleri olmak üzere, tüketici mallarımıza büyük bir ilgi gösteriyor” dedi.

 Rusya’ya özellikle meyve ve sebze ihraç etmek isteyen Lübnan, firmalarının Rusya’da süt ürünü dâhil gıda üretimi alanında faaliyet göstermesinin de söz konusu olabileceğini düşünüyor. Hakim bu konuda, “En iyi şarap markalarımızın Rusya’da ilgiyle karşılanacağını umuyoruz” dedi.
 Bakanın verdiği bilgiye göre, Rusya heyeti aralık ayının ilk yarısında Lübnan’a bir iade-i ziyaret gerçekleştirecek ve ziyaret esnasında ilgili anlaşmalar imzalanacak.
RU