Ayran petrolden daha pahalı

İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ali Reza Bikdeli, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleriyle bir araya geldi.

Ayran petrolden daha pahalı
Ayran petrolden daha pahalı
GİRİŞ 18.11.2014 03:19 GÜNCELLEME 18.11.2014 03:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İran'ın yaptırım uygulanabilecek bir ülke olmadığını söyleyen Bikdeli, ''Yaptırım uygulayanlar kendilerini İran'ın ekonomik avantajlarından mahrum bırakıyorlar. Bu ülkeler, yanlışlarından dönme yolları arıyorlar'' dedi.

''BİR PETROL VARİL 77.9 DOLAR, AYRAN İSE 190 DOLAR''

İran'ın petrol fiyatlarının düşmesinden etkilenmemesi için girişimde bulunduklarını dile getiren Bikdeli, şöyle konuştu:

"Şayet petrol bizim değil de belirli güçlerin elinde olsaydı, o zaman bugünkü fiyatını görürdünüz. 159 litrelik bir petrol varili 77.9 dolara denk geliyor. Şu anda 159 litre Coca-Cola 140, şalgam suyu 182, ayran 190, zeytinyağı 2 bin 370 dolara denk geliyor."

''EN İYİ GÜZERGAH TÜRKİYE''

İran ve Türkiye arasındaki ilişkilerin geleceği açısından doğalgazın önemli rolü bulunduğuna dikkati çeken Bikdeli, Türkiye'nin doğalgaz fiyatının düşürülmesi için tahkime başvurduğunu ve sonuç ne olursa olsun her iki tarafın da buna uyacağını söyledi.

İran gazının Türkiye üzerinden batıya ulaştırılması konusuna da değinen Bikdeli, ''İran gazının geçişi için en iyi güzergâh Türkiye'' dedi. 

TIR SORUNU 10 GÜNE ÇÖZÜLÜYOR

Bikdeli, iki ülke arasında soruna dönüşen TIR konusunda da bilgi verdi. Büyükelçi, ''Uzlaşma sağladık, 10 gün içinde yürürlüğe girecek'' dedi.

YORUMLAR 4
  • İİİİİ 9 yıl önce Şikayet Et
    GEL DEĞİŞELİM AYRANLA KUYULARI.AÇIKGÖZ SENİ
    Cevapla
  • burda öyle değil 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir litre ayran iyi markası 3 TL, 1 litre benzin 4.75TL:) Zaten ne hikmetse, benzine zam gelince enerji bakanımız, basbakanımız dunya fiyatlarından dolayı oldu der, E dunya fiyatları böyle aylarca düşük seyreder ama bizim benzin ucuzlamaz:)) Şimdi petrol eski fiyata dönse bize zam yaparlar. Anlayacagınız düşünce indirim yok, ama düşükten çıksa bile bize zam var. Ne guzeliz ya
    Cevapla
  • kütahyanın pınarlarında 9 yıl önce Şikayet Et
    ayran? ne ayranı, olum arabamız ayran yakmıyor, zorunlu ihtiyacım da değil vallahi 1 yıldır ayran alıpta içmiyorum...sucukta pahalı petrolden tavukda? sigarada pahalı ucuz bişey söyleyin petrolden, petrol en ucuzu kalıyor sayenizde -- yaa petrol bile anladınızmı? ne anladınız ?
    Cevapla
  • IRAN AĞLAMA 9 yıl önce Şikayet Et
    ağlama iran ,, kola veya ayran petrolden pahalı değil.. bi 20 dolar petrol düştü carkayı çektiniz.. Ya türkiye gibi olsanız ne yapacaksınız iki günde buz gibi erirsiniz..
    Cevapla